towarzyski pelikan:
W każdym razie w interakcjach z przeciętnymi polskimi kobietami, dostrzegam, że lubią stwarzać problemy, komplikują proste sprawy i zastanawiam się czy to jest wrodzone czy nabyte. Pytanie czy facetów to bardziej podnieca czy irytuje.
Cytat:Pytanie, czy naprawdę potrzebujemy tych dokładnych analiz naukowych, żeby dojść do wniosku, że u kobiet emocje z intelektem się łatwiej mieszają? Nie wystarczy porozmawiać z przeciętną kobietą i z przeciętnym mężczyzną? Facetowi trzeba czasem kilka razy tłumaczyć, po kolei, najpierw X, potem Y. To wynika z tego i tak dalej. A kobietę to drażni, bo ona widzi całościowo, a ten jej każe to rozkładać na czynniki pierwsze, a przecież wszystko się ładnie łączy Duży uśmiech Mężczyzna ma problem z rozumieniem kontekstu. Wszystko trzeba jak krowie na rowie. Kobieta kontekst łapie w lot, tylko trudniej jest jej wytłumaczyć ten kontekst osobie, która go nie widzi. Jazda bez trzymanki te relacje damsko-męskie CwaniakJa mam umysł bardziej analityczny niż syntetyczny. Dostrzegam wiele rzeczy ale trudno mi jest to zabrać do kupy i poskładać w jedną całość.
W każdym razie w interakcjach z przeciętnymi polskimi kobietami, dostrzegam, że lubią stwarzać problemy, komplikują proste sprawy i zastanawiam się czy to jest wrodzone czy nabyte. Pytanie czy facetów to bardziej podnieca czy irytuje.
Rozsadziło mi antenę.