DziadBorowy napisał(a): Ty sobie lepiej sprawdź kto jest jedynką w Twoim regionie, bo Konfederacja nawet jeżeli wejdzie to nie wprowadzi w żadnym okręgu więcej niż jednego posła a ordynacja i przyzwyczajenia ludzi sprawiają, że głosując na tą kobietę tak naprawdę wprowadzisz do sejmu jedynkę z listy.
Tak, ale ona kandyduje do senatu, a tam trochę na innych zasadach to polega. Jeśli oddam na nią głos, to nie przejdzie on na kogoś innego.
A jeśli chodzi o sejm, to dalej nie wiem kogo wybrać. Miałem w ogóle nie iść na wybory, bo wszyscy mnie wkurwiają, ale jak już pójdę na tą znajomą oddać głos to i do sejmu kogoś zaznaczę. Jakieś mniejsze zło. Ale jak patrzę na te wszystkie mniejsze zła to ogarnia mnie smutek i frustracja...
DziadBorowy napisał(a): A tak ogólnie po sojuszu z narodowcami i całym tym pozostałym tałatajstwem uważam, że nie ma obecnie większej chujni z grzybem niż Konfederacja. A mówię to ja - osoba, która wiele razy głosowała na Korwina.
Pewnie tak. Dla mnie politycy to ogólnie patologia.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać