Cytat:Ja byłem na tzw. śmieciówce i nie czułem się gorzej, więc wypierdalaj z tą fałszywą empatią.
Z perspektywą późniejszej pracy w zawodzie. Zupełnie inna sytuacja niż ochroniarza czy sprzątaczki na umowie zleceniu.
Cytat:Z drugiej strony nasz przedstawiciel lewicy uważa, że nie powinieneś się czuć zbyt źle, gdyż przy przegięciu zamiast iść w ramiona lewicy czy centrum możesz podążać w kierunku partii "godnościowych", które polepszą Twoje samopoczucie bez poprawy warunków bytowych.
Następny uczeń Balcerowicza widzę, od "umowy śmieciowe to mowa nienawiści". Następnego mam uczyć czym różni się określanie umów śmieciowymi, od określania ludzi na nich per "śmieciarze" lub "śmieciowcy"?
Cytat:A co ta kolumna realnie mierzy jak nie roszczeniowość? 38% PiSowców widzi PiS jako "państwo da". Tu nie ma lepszej interpretacji. Pytanie co to znaczy w przypadku KO i LR. W jakimś stopniu musi znaczyć to samo.
A tera czemu ten wykres to tak naprawdę koszmar cobrasa. Ta kombinacja niskich oczekiwań materialnych od państwa i wysokiego utożsamiania się z wartościami u lewicowców to w istocie "postępowy liberalizm" w stylu wczesnego Palikota czy późnego Petru. Względnie wolny rynek i elgiebete. Coś co w ichnim rezerwacie nazywają gejokorwinizmem, koszmar większy od Balcerowicza.
Od kiedy do kurwy nędzy głosowanie we własnym interesie to roszczeniowość? Nikt z libków jakoś bogaczy lobbujących za korzystnymi dla siebie rozwiązaniami nie nazywa roszczeniowymi. Ani takich, którzy sponsorują pasujących im polityków/partie. Ale jak już biedak zagłosuje na partię która da mu 500+, to zaraz roszczeniowa hołota. Sprawdź se kurwa jeden z drugim definicje tego słowa najpierw, a potem zabierajcie głos.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.