bert04 napisał(a): Etykietek światopoglądowych nie lubię, ale jeżeli już to "kantysta". Moralne jest takie postępowanie, które mógłbyś dać jako prawo dla wszystkich, jakoś tak to szło. Chciałbyś żyć w kraju, w którym nikt nie płaci podatków? Jeżeli nie, no właśnie.
Ale Sofeicz nie napisał, że chce żyć w kraju bez jakichkolwiek podatków. Napisał tylko, że to dobrze, że państwo dostanie od takiego człowieka mniej kasy.
bert04 napisał(a): A myślisz, że gdybyś dawał kasę prywatnej ubezpieczalni, to nic by się nie zmarnowało?
Taka co marnuje splajtuje; przegra konkurencję z tymi, które mniej albo w ogóle nie marnują.
bert04 napisał(a): . Nie chcę teraz chwalić byłego marszałka za zachowanie rodzinnych wartości, ale jakieś marnotrawetwo jest zawsze, im większa firma, tym mocniej.
A mnie to wkurwia. Wkurwiały mnie ośmiorniczki peowców, a teraz loty pisowców. Niektórzy za marne grosze muszą żyć, bo muszą płacić podatki idące na ośmiorniczki i niepotrzebne loty i pierdyliard innego marnotrawstwa.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać