towarzyski.pelikan napisał(a): Minister wyznał, że nie doczytał żadnej z jej powieści zapytany przez dziennikarkę o to, co sądzi o jej twórczości.
Przebuk, jest politykiem. Umie (jeśli nawet nic innego nie umie) okrągłymi słowami nic nie powiedzieć, zamiast ostentacyjnie, że tej (w domyśle lewaczki) nie jest w stanie strawić.
towarzyski.pelikan napisał(a): Miał skłamać i powiedzieć Olejnik, że pożera książki Tokarczuk jak Reksio szynkę?
Miał się nie kompromitować i nie ujawniać, że właściwie to uważa jej twórczość za niedające się czytać gówno w sytuacji gdy w związku z Noblem nazwisko Tokarczuk szeroko rozeszło się w świecie. Nie kopie się dołków pod "swoimi". No chyba, że wstawanie z kolan sprowadza się do wypięcia zadka.
towarzyski.pelikan napisał(a): A co w tym złego, że się nie przeczytało książki do końca?
W moim wszechświecie bardzo dużo. Dlatego książki, których nie doczytałem i nie doczytam mogę policzyć na palcach jednej ręki. A nieraz naciąłem się na wyrób książkopodobny.
towarzyski.pelikan napisał(a): Minister kultury powinien mądrze wykorzystywać swój czas. Nie płacimy mu za czytanie kiepskich czytadeł, oczywiście zakładając, że za takie uważa powieści Tokarczuk.
Nie płacimy mu za czytanie książek, tylko za organizowanie wspierania polskiej kultury, również na forum międzynarodowym. Kopanie dołków pod potencjalną noblistką, bo ideologicznie nie pasuje, nie jest realizacją tych funkcji.
towarzyski.pelikan napisał(a): Ja bym chciał, żeby czytał dobre książki.
A ja bym chciał, żeby nie był dzbanem i myślał dalej niż chwilowy interes Partii.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd