ErgoProxy napisał(a): Brehehe. Według ciebie tezę w dyspucie atakuje się poprzez fizyczne bicie dyskutanta?Brehehe. Według mnie, jak stawiasz taką tezę, że jest coś „nie do obrony”, to powinieneś ją brehehe uzasadnić. Nigdy nie spotkałem się po prostu z żadną negatywną reakcją, gdy komuś mówiłem, że MSC była Polką. Zatem na czym ta „nieobronność” polega?
Cytat:Absolutnie nie. Przejawem normalnej, zdrowej miłości do swojego narodu jest organizowanie mu jego własnej Sorbony, zdolnej rywalizować rangą z tą paryskąA czy jedno się z drugim wyklucza?
Cytat:- czego nikt jakoś w Polsce nie próbuje nawet zaczynać.Bo Sorbony się nie buduje odgórnie z planem budowy Sorbony. Aby miejski uniwerek stał się drugą Sorboną potrzeba lat pracy setek pracowników tego uniwerku.
Cytat:Natomiast używanie trupa w roli plemiennego totemu na kiju świadczy o - nie wiem, kulcie nekromancji?Nie chodzi o używanie trupa w roli totemu. Ale o fakt, że z myślą o tym, iż wielki człowiek był moim rodakiem wiążą się u mnie pozytywne uczucia. To jest normalne i zdrowe.