To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mini sztuczna Planeta nie policzyłam ale może się da?
Liczyłam na kiblu w łazience w pamięci i tak mi wyszło to x1000 mniejsza prędkość.
OKi, prędkość mini Planety byłaby tylko ciut mniejsza niż prędkość Ziemi  (z prawa Keplera można policzyć)  reszta chyba bez zmian.
Odległość Ziemi od Słońca około 150 mln km
Odległość Marsa od Słońca około 230 mln km.
Minimalna odległość Marsa od Ziemi 55 mln km (dane z netu, google)

Tę mini Planetę trzeba byłoby posadzić chyba na 160 mln km od Słońca, to od Ziemi byłoby około 10 mln km.
Czas lotu na tę mini Planetę byłby 2 miesiące. (Te 2 miesiące wzięłam stąd, że w google coś pisało, że lot na Marsa trwałby 9 miesięcy lub 1rok a jest tam 5-8 razy dalej).

Nie wiem co ze (nie)spadnięciem mini Planety na Ziemię bo orbita Ziemi jest niekołowa tylko eliptyczna.
Nie wiem czy ta mini Planeta tak sama z siebie też by biegała po orbicie eliptycznej, żeby nie przeciąć się z orbitą Ziemi.

Jakby planeta była lekka 2000 kg rozbudowywana w ciągu 50 lat do 20 000 kg to chyba ta odległość 10 mln km od Ziemi byłaby wystaczająca żeby mini Planeta i Ziemia nie spadły na siebie lub żeby Ziemia nie przechwyciła mini Planety jako sztucznegosatelity (nie liczyłam).

Na Placówkę Poczta Polska/Ziemia się mini Planety 2 sztuki chyba nadają Kosmici-Polska/Ziemia.
Trzeba szukać zasilania w Obcą Inteligencję bo na Ziemi jest dużo problemów.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Mini sztuczna Planeta nie policzyłam ale może się da? - przez gąska9999 - 12.10.2019, 00:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości