Myślę, że sondowani kłamali. Głosowali na PiS, a deklarowali PSL lub Konf. Przy takiej frekwencji Konf. musiałaby pozyskać około 400 tyś. głosów. Mało realne wg mnie. PiS będzie miał więcej.
12% Lewicy to w sumie porażka (w końcu Wiosna miała więcej w lutym), acz w ogóle mnie nie zaskakuje. KO też poniżej oczekiwań.
Frekwencja mnie zaskakuje. Choć mieści się w moich obstawianych widełkach, to myślałem że będzie bliżej 58,5 (a nawet mniej).
PiS ustanowił absolutny rekord. Po majowych wyborach było widać, że pozyskali dużo wyborców. Mieli 6,5 mln przy 44% frek. Teraz będą mieć pewnie ponad 8 mln. To chyba tylko pół miliona mniej od głosów na Dudę. Nie sądziłem, że uda im się przekroczyć 7,7 mln, ale nie było to nieprawdopodobne, jak widać.
12% Lewicy to w sumie porażka (w końcu Wiosna miała więcej w lutym), acz w ogóle mnie nie zaskakuje. KO też poniżej oczekiwań.
Frekwencja mnie zaskakuje. Choć mieści się w moich obstawianych widełkach, to myślałem że będzie bliżej 58,5 (a nawet mniej).
PiS ustanowił absolutny rekord. Po majowych wyborach było widać, że pozyskali dużo wyborców. Mieli 6,5 mln przy 44% frek. Teraz będą mieć pewnie ponad 8 mln. To chyba tylko pół miliona mniej od głosów na Dudę. Nie sądziłem, że uda im się przekroczyć 7,7 mln, ale nie było to nieprawdopodobne, jak widać.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.