Mając do wyboru szybszy (PiS) lub wolniejszy (KO) upadek Polski wybrałem ten wolniejszy. Lewicę odrzuciłem, bo to szerokozakresowe socjalisty; PSL odpadło, bo nie mają żadnych poglądów i zeszmacą się z każdą jedną rządzącą partią byleby tylko dorwać się do stołków; Konfederacja odpadła, bo za dużo tam krejzoli, no i zatraciła swój liberalny gospodarczo charakter. Całe życie głosowałem na Korwina... czas w końcu dorosnąć i przestać marnować głos. Czuję się jednak "brudny" z tym moim wyborem...
Demokracja to taki ustrój, że niby jest wolność i różnorodność, a tak naprawdę nie ma w czym wybierać. Jest jak w typowej antycznej greckiej tragedii (np. Antygona) - brak szczęśliwego zakończenia; każdy wybór będzie w swoich skutkach tragiczny.
Demokracja to taki ustrój, że niby jest wolność i różnorodność, a tak naprawdę nie ma w czym wybierać. Jest jak w typowej antycznej greckiej tragedii (np. Antygona) - brak szczęśliwego zakończenia; każdy wybór będzie w swoich skutkach tragiczny.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać