bert04 napisał(a): Że...?Do błędu. Mam nadzieje, że nie muszę tłumaczyć na czym polega po wstawce z wikipedii.
Cytat:Być może, osoba poprzednio pisząca w tym temacie jednak tak prostej (prostackiej?) gafy by nie walnęła. A w równoległym temacie pisze obojniak, co to na studiach bywał/-ła/-ło. Bywali. Tam też pewnie uczą, co jest rząd a co nie jest.
Cytat:Konia z rządem, ten, z rzędem temu, kto pojmie powyższą logikęPodam Ci analogiczny przykład na faktach. Jak kiedyś usłyszysz taki dialog miedzy polskimi chłopami:
- A ty, Mieciu, na kogo głosujesz? Na PiS czy zielonych?
- Na PiS.
i weźmiesz to na Twoją "logikę", to pomyślisz, ze chłop ma na myśli partie zielonych. Proste jak drut. Ale gdybyś był po chłopsku rozumny, toby do głowy Ci nie przyszło,żeby chłop brał w ogole pod uwagę Zielonych, a wiec zacząłbyś się zastanawiać, co on ma na myśli. I jeśliś dość rozumny, szybko byś odgadł, że chodzi o PSL, a "zieloni" się wzięło z logo partii.
Jesteś kolego przeintelektualizowany i nie potrafisz wejsć w buty prostego człowieka. I ja to postrzegam jako analfabetyzm wtórny, który jest w ogóle przyczyną sukcesu PiS i porażki neoliberałów.
Cytat:Niebawem? Po tym, jak już od chyba tygodnia jak nie dłużej was podpuszczam? Kiedy zdążyliście mi wlepić minusy za jakieś wydumane bzdury, nawet raz "w zemście" za minusa, a za te "imputacje" to nie?Od ok. 2 tyg jestem na wczasach u rodziny na wsi i nie mam najlepszych warunków do takiego filozofowania, więc analizę psycholewicy i mojej rzekomej osobowości mnogiej zostawiam na bardziej odpowiednią porę. A sam pomysl, że jest nas wielu mnie nawet rozbawił i gdyby nie to, że Cię nie lubię, dostałbyś ode mnie za to plusa. Gdyby np. to ZaKotem wpadł na taki pomysł, dałbym mu plusa jak nic.
Cóż, osoba bardziej podejrzliwa ode mnie mogłaby twierdzić, że każda sekunda bez protestu w tak podstawowej kwestii potwierdza podejrzenie. No ale niebawem, już niedługo, tuż tuż, tylko czekać...