bert04 napisał(a): Przepraszam, ale nawet w najdalej posuniętych teoriach na temat mnogości Twojej / waszej osobowości nie posunąłem się do uwzględniania "dialogów między polskimi chłopami". Jeżeli tak dalej pójdzie, będę musiał każdy Twój tekst analizować pod względem, co mógłby o tym pomyśleć:Jeśli traktujesz forum jako ring bokserski i zadaniem bokserów jest położenie rywala na łopatki, to możesz oczywiście bawić się w czepianie słówek, drążenie pewnej nieostrożoności, którą popełniłem nie dostosowując komunikatu do odbiorcy albo inne, prymitywne wycieczki personalne. Ja nawet sam od czasu do czasu lubię się tak ponapierdalać, ale muszę mieć dzień. Najlepiej sie nadają 3 dni przed miesiaczką i dwa pierwsze dni miesięczki, wtedy jestem rozjuszony jak byk. Teraz akurat nie jestem w agresywnej fazie, więc zależy mi na porozumieniu. Ponieważ widzę, że nie jest możliwe w tym temacie, bo jesteś strasznie nakręcony, to po prostu się z tej zabawy zwinę.
- chłop
- baba
- obojnak
- górnik
- hutnik
- lutnik
- szkutnik
- myśliwy
- myśliciel
- ...
Oczywiście nie jest to identyczne z sofizmatem zmiennego stanowiska, ale bardzo podobne.
Cytat:No właśnie, o psycholewicy mieliście sklecić jakiś artykulik już 11.10, a ja czekam i czekam.
11.10 mogłem zapowiedzieć stworzenie takiego tematu, na pewno nie obiecałem, że stworzę go natychmiast. To zbyt ważny dla mnie temat, żebym go przedstawiał w byle jaki sposób, muszę mieć warunki i wenę twórczą, żeby te moje idee sklecić w porywający tekst.