lumberjack napisał(a): W Polsce wszyscy pracują, niektórzy po prostu na czarno
Nic podobnego. W Polsce masa ludzi nie pracuje.
https://www.zadluzenia.com/ile-osob-pracuje-w-polsce/
Cytat:Twoje głębokie przekonanie nie jest jednakowoż dla mnie wystarczającym argumentem, żeby wciągać Polskę w eksperyment, którego cholera wie jakie skutki odczuje się dopiero w dużo dalszej perspektywie.
Dla Niemiec to żaden eksperyment bo wałkują to od lat i całkiem nieźle jak na razie na tym wychodzą.
Cytat:Stąd, że to za PiSu przyjmowani są Ukraińcy, a oni pracy się nie boją. Jeśli w kwestii imigrantów muzułmańskich PiS stosuje inne standardy i pozwala na wpuszczanie ludzi pragnących socjalu, to chuj w dupę PiSowi. Ale z drugiej strony - kto by do Polski przyjeżdżał za socjalem - 500+ to tyle co nic w porównaniu do tego co rozdają Niemcy.
Nie mówimy o Ukraińcach ale o migrantach islamskich. I zdecyduj się, bo przecież jeszcze przed chwilą groziła nam inwazja muzułmanów żyjących z zasiłków. Teraz nagle okazuje się, że te zasiłki nie są dla nich atrakcyjne a główny czynnik straszenia "ciapajczykami" to jednak pic na wodę? Przecież te 6 tysięcy z przymusu miało być tylko forpocztą chmary, który przeje nasz socjal i zgwałci nasze kobiety

Cytat:Pierwszy raz widzę tego linka, Moje niedopatrzenie.
No i widzisz, musiała doprecyzować swoją myśl w specjalnym oświadczeniu. Mogła to zrobić od razu i uniknięto by zbędnych dyskusji.
Ona to zrobiła praktycznie od razu. Tylko po cholerę dociekać jak można krzyczeć o kolejnym "polakożercy" jak robi to część tzw. prawicy. Natomiast jeżeli chodzi Ci o samą wypowiedź to przypominam, że to był wywiad - a mówiąc na żywo przed kamerą można czasem powiedzieć coś nieprecyzyjnie.
Cytat:Dokładnie. W Australii tak się robi i nie ma ona takich problemów jak UE. Ale Australia ma też lepsze warunki geograficzne do takiej bezdusznej i nieuwzględniającej ponadprzeciętnej wrażliwości polityki.
A ja zwrócę jedynie uwagę, że to rozwiązałby nie problem uchodźców ale problem Europy z uchodźcami.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"