To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy minister kultury ma prawo nie czytać Olgi Tokarczuk?
lumberjack napisał(a): Nie, bo siedzę od rana do wieczora w łazienkach, potem w domu z rodziną, a potem tylko na forum. Nie mam styczności z mediami propagującymi to o czym piszesz, więc pewnie mam jakiś zniekształcony obraz tego co się dzieje obecnie. 
Też się przyglądam temu raczej z boku, z perspektywy innego kraju i widzę straszną zawziętość polskich polityków w bronieniu dobrego imienia Polski. Rzekomo jesteśmy nagminnie szkalowani za granicą hasłami typu "polskie obozy śmierci" itp., ale naprawdę zdecywana większość ludzi orientujących się w temacie zna fakty. Premier Morawiecki bardziej kompromituje nas swoimi wypowiedziami z historii niż jakieś trzeciorzędne artykuły, których nikt rozsądny nie bierze na poważnie. 

Cytat:No i dobrze. Dlatego ja nie jestem przeciwko Niemcom; jestem za Niemcami - dajmy im żyć. Dajmy im być Niemcami - niech mają możliwość utrzymania swojej kultury i standardów naukowo-technicznych i gospodarczych. Bo jak się nam niemiaszki rozpuszczą w tyglu muslimsko-polsko-multikulturowym, to chuj wie co za sąsiada będziemy mieć za kilkadziesiąt lat. 

Teraz jest około 4 procent muzułmanów w Niemczech a prognozy mówią o 7-14 procentach w połowie stulecia. Mam nadzieję, że kolejne pokolenia będą się sekularyzować a religię traktować tak jak Anglicy, czy nawet Polacy. Natomiast nie wierzę, że dojdzie do utworzenia Niemieckiej Republiki Islamskiej raczej nigdyUśmiech

Cytat:Nie wiem - coś musiało wpłynąć na to, że ich światopoglądy były takie, a nie inne; że dopuszczały możliwość wyrżnięcia kilku milionów ludzi. 

Jak już napisał ZaKotem, mało kto o tym wiedział. Pamiętajmy, że to nie były czasy fejsa i twittera - informacje podróżowały wiele dni i potrzeba było międzynarodowego śledztwa by przedstawić tą makrabrę opinii publicznej.
Cytat:Jesteśmy narodem o charakterze anarchistycznym i kłótliwym. Nie szanujemy zbytnio prawa, nie umiemy się dobrze zorganizować i dogadać, co jest wadą i zaletą, bo w rzeczach dobrych nie jesteśmy zbyt sprawni, ale w skurwysyństwie wobec innych też nie zorganizowalibyśmy się tak jak Niemcy za Hitlera. 
Może coś w tym jest - potrzeba naprawdę dobrej organizacji całego narodu w kierunku jednego celu, jak Niemcy czy Japończycy by osiągnąć takie wyniki, obojętnie czy chodzi o rozwój ekonomiczny czy ludobóstwo.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy minister kultury ma prawo nie czytać Olgi Tokarczuk? - przez Osiris - 24.10.2019, 13:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości