gąska9999 napisał(a):Stan szczęśliwości z obcowania z kobietą - chodzi o seks - to doznania psychiczne i fizyczne, jednak te psychiczne są ważniejsze. Zaczyna się od zmysłów – rozmowa, wrażenia wizualne, zapach, smak, dotyk, ale kończy się na metafizycznym w swojej naturze przeżywaniu aktu połączenia z ukochaną kobietą, a ten w ostatecznym efekcie zmusza do wykrzyczenia pełnym głosem deklaracji - hallelujah!!! (chwalmy Jahwe). W tej zaczarowanej chwili znika czas, materia i śmierć. To mała cząstka tego co Jestem, który Jestem daje nam odczuć w życiu doczesnym, z całej swojej chwały:Teista napisał(a):Jeśli czas jest powiązany z materią, a Niebo to stan szczęśliwości z obcowania z Bogiem, to materia tam jest zbędna i czasu nie ma. Nie ma też oddychania, bo tu jest potrzebny tlen i wodór, a Niebo jest niematerialne, czyli nie zawiera tlenu i wodoru. Jak w tym wszystkim wyjaśnić wniebowstąpienie Marii, Henocha i Eliasza i co tam robią? – nie wiem, tu może pomóc Daniken.Stan szczęśliwości z obcowania z kobietą - chodzi o seks - to doznania psychiczne i fizyczne mające przebieg w czasie, seks z Bogiem byłby podobny. ......
Stan szczęśliwości z Bogiem z obcowania z Bogiem polegałby chyba na tym, że ktoś by się "uśmiechał jak głupi do sera" .......
Kościół bzdurzy jak ktoś ułomny kto powtarza cudze zdania bez zrozumienia.
Czas powiązany z materią wyszedł fizykom z liczenia jakichś całek i równań różniczkowych.
To nie są rzeczy udowodnione.
A fizycy w fizyce nie rozpatrywali bytu hipotetycznego lub bajkowego czyli Boga i powiązanego z nim problemu czasu.
Jest to więc nieogarnięty problem przez profesjonalistów.
Używaj życia z niewiastą, którąś ukochał, po wszystkie dni marnego twego życia, Koh 9,9
A co czeka Nas po zjednoczeniu się z Nim? Jeśli to co piszą w ST o zjednoczeniu to prawda i to jak czasem daje nam odczuć nieistnienie czasu i to, że daje nam możliwość na pełny i nieskończony udział w jego chwale – to ja jestem na „Tak”.
Tak mi się zdaje teraz, że to chwilowe zjednoczenie jest mocnym założeniem wyjściowym do opracowania kompletnej i uniwersalnej technologii zbawienia. Niech się stanie.