ZaKotem napisał(a):pilaster napisał(a):Badanie na podstawie ankiet.... Wypytywali uczestników marszu o zarobki i wykształcenie...Powiedzmy, że Wzmożeni ludzie na marszu mają motywację do werbalnego podwyższania swego wykształcenia. Trudno jednak wyobrazić sobie motywację konfederatów do jego obniżania. Tymczasem z badań statystycznych wynika że elektorat Konfederacji ma największą po PiS zawartość wyborców z wykształceniem podstawowym, więcej, niż 1/4. To chyba nie są sami 18-latkowie z maturą w 2020. Powiedziałbym, że 27% to parę rzędów wielkości więcej niż pilastrowy szacunek na dokładnie 0,0001%.
Litości...
Oficjalne wykształcenie nic nie mówi o człowieku. Mój ojciec ma tylko zawodówkę, a pracuje z ludźmi po ekskluzywnych wyższych szkołach jazzowych.
cobras napisał(a):Ogólnie bawi mnie to pilastrowe przeświadczenie, gdzie kibole = biedota i menele, gdy w rzeczywistości obecnie kibicami są przede wszystkim ludzie z klasy średniej. Wystarczy sprawdzić ceny biletów na mecze i posłuchać o czym rozmawiają ludzie w biurach w przerwach na lunch. Ale do tego trzeba jednak wyjąć głowę z dupy, a to może być dla pilastra zbyt trudne.
Rację masz. Mam kumpla prowadzącego bardzo dobrze prosperującą firmę elektryczną. Zatrudnia 10 wykwalifikowanych elektryków, wykonuje wiele różnych ciekawych projektów i jest kibolem chodzącym na mecze Radomiaka. Kibol inżynier magister, a nie kibol menel debil.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać