Andrzej Kosela napisał(a):Rothein napisał(a):W otaczającym mnie świecie nie dostrzegam bogów.
Analizując Twoje jakże nasycone mądrością wypowiedzi mogę stwierdzić, że NIC nie dostrzegasz co się dzieje na tym świecie. I tak może będzie lepiej dla Ciebie.
Ja ze swojej strony mogę jedynie dodać, iż strona widzialna i dostrzegalna ludzkimi zmysłami jest tylko iluzją tego co tak naprawdę się dzieje. Heraklit powiedział, iż "Natura kocha ukrywać się" i wyraził w tym zdaniu wielki i tajemny aksjomat o strukturze rzeczywistości. Tak jak ta strona wygenerowana na serwerze przy pomocy technologii HTML/PHP/MySQL jest tylko pewną iluzją prawdziwej rzeczywistości kodu źródłowego nie dostrzegalnego gołym okiem, tak samo i struktura naszego widzialnego świata jest jedynie różnymi formami tej JEDNEJ, niewidzialnej Substancji, przyjmującej różne formy i kształty.
"Natura lubi się ukrywać"? Hej a o IPU słyszałeś? Niewidzialny Różowy Jednorożec takze istnieje tylko:
- jest niedostrzegalny gołym okiem, a więc nie sposób dowieść jego istnienia lub nieistnienia bo nasze zmysły zawodzą;
- jest różowy [niewidzialność i jednocześnie różowość potraktuj jako ekwiwalent niepojmowalnej dla rozumu JEDNEJ niewidzialnej substancji, cokolwiek to znaczy, bo niewidzialność i jednoczesna różowość stanowi taką samą zagadke dla rozumu];
- jest jednorożcem a zatem bezpośrednio wynika ze sfery mitycznej, tak jak zeus, krasnoludki, jahwe, allach, ain soph itd.
Jak widzisz IPU także istnieje tylko twoje zmysły, lub zawodne rozumowanie, nie pozwalają ci go dostrzec. Ze nie powiem "rozumowanie plebsu"
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.