kmat napisał(a):Gawain napisał(a): Za takie pieniądze to jest to bardzo przyzwoita propozycja. Lambert jest bardzo dobrze skonstruowaną postacią. Dwie rzeczy mnie tylko drażniły. Wielka ilość ujęć z ręki i drganie scen. Normalnie to ja takich technicznych rzeczy nie zauważam, ale tutaj momentami nie dało się się spokojnie oglądać. No i głupoty takie jak ucieczka z gospody. Ale ogólnie to film bardzo in plus.Ano dobry. Może chwilami przedobrzyli z humorem, bo Lambert lejący pod drzewem podczas rozrzucania prochów Jaskra to bardziej poziom Blok ekipy niż Sapkowskiego. Fajnie zrobili tego potwora na samym końcu, jakoś tak nie straszył gumową gębą.
O co chodziło w końcowej scenie? Zapowiedź jakiegoś sequela?
Zgaduję, że tak. Jak pójdą w fanfici to mogą niezłą franczyzę rozkręcić. Dwa dni po premierze filmu ma ponad 640 tys. odsłon. Jak tak dalej pójdzie to milion w tydzień pyknie. Ciekawe czy będą mieli z tego hajs z YT? Jakby hajs był, to by spokojnie starczyło na kolejne produkcje, tylko nie wiem czy to zgodne z duchem produkcji. I czy to nie miała być trampolina do sławy dla ekipy. Mnie osobiście by ucieszyło, gdyby po Baśniach Polskich pojawiła się produkcją fantasy z prawdziwego zdarzenia. Mamy literaturę fantasy i sci-fi na bardzo dobrym poziomie, a filmografię żenującą. Jeżeli się nie policzy takich kwiatków jak Paradyzja czy ww. Baśnie Polskie to te gatunki u nas nie istnieją. Chyba, że o czymś nie wiem...
Sebastian Flak