ZaKotem napisał(a): Ale jak konkretnie się podlizuje?
Wszystko masz w filmiku.
ZaKotem napisał(a): Czy bardziej, niż Huawei i Xiaomi podlizują się zachodnim liberalnym imperialistom?
Nie zauważyłem by Huawei lub Xiaomi pomagały zachodnim liberalnym imperialistom poprzez utrudnianie komunikacji ludziom protestującym w zachodnich demokracjach lub poprzez akceptację bezprawnego zaboru części jakiegoś państwa zaatakowanego w wojnie hybrydowej przez jakąś zachodnią demokrację. Ale może ty wiesz coś czego ja nie wiem, więc chętnie bym się dowiedział.
Sofeicz napisał(a): No nie - Apple to globalna korporacja, która żeby robić interesy, chcąc nie chcąc, musi się dostosowywać do lokalnych, nie zawsze wysokich standardów.
Nie musi. Nikt im pistoletu do głowy nie przykłada. Lepiej zarobić mniej lub nie zarobić w ogóle w danym regionie niż się zeszmacić.
Sofeicz napisał(a): Tak samo jak i wszystkie inne. Google też nie idzie na noże z Chińczykami czy Rosją - wręcz przeciwnie, karnie się dostosowuje do blokad treści etc.
Z tego, że wiele korporacji tak robi nie wynika, że tak się powinno robić. W czasie II WŚ wiele korporacji współpracowało z nazistami co nie znaczy, że to było ok...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać