kmat napisał(a): Po pierwszym odcinku.. Na ile akcja będzie zrozumiała dla kogoś, kto nie czytał prozy? Czemu Geralt wrócił do Blaviken i wyrżnął ludzi Renfri?
Bitwa wizualnie fajna, tylko logicznie z dupy. Cintryjczycy wobec przewagi wroga zajęli pozycję po tej głupszej stronie murów. Wygląda to wszystko fajnie, ale jednak straszy późnym GoTem.
Przetrwaj cztery odcinki. Pierwsze cztery straszą późnym GoTem, potem dochodzi się do wniosku, że dziwne zmiany w scenariuszu, były po to, żeby wyjebać kilka postaci trzecioplanowych w i zmarginalizowanie roli drugoplanowych jest chyba brane pod uwagę. Martin takich wyżynał, Sapek ładnie lokował w różnych miejscach akcji, ale scenarzyści nie chcieli się rozpisywać. Ja cierpiałem momentami okrutnie, bodaj w trzecim odcinku jeszcze, ale potem zdałem sobie sprawę, że mieli chyba ze dwa czy trzy sezony rozpisane. Na początku myslalem, że się opierają głównie na grze, ale chyba jednak nie. Na chwilę obecną daję 4-/5. Mogli to fajniej pociągnąć od początku, gdyby poszli bardziej w styl WP niż GoT. Mogli wyjebywać postaci całkowicie, ale zaczęli dziwnie zmieniać treść opowiadań... Po calym sezonie jestem nieco poirytowany, ale rozumiem o co chodziło.
Dragula napisał(a): Taaa też odniosłem wrażenie, że mury pełniły tylko funkcję reprezentatywną. Najbardziej to mnie jednak męczy ten głośny, mhroczny szept jakim porozumiewa się Geralt i niektóre postaci. No właściwie to bawi. Ale tak na smutno. I wyraz nieustannego wkurwienia na twarzy, kiedy w książkach był przedstawiony na opanowanego i zobojętniałego.
O to to. Bunt nastolatka i mówienie pojedynczych zdań. Metalowiec po n tym koncercie. No i brakuje mi tutaj dialogów z Jaskrem. Fajnego, zjadliwego humoru. Są tylko pomruki.
Cytat:Też jestem po pierwszy odcinku, ale walka z kikimorą nasunęła mi te same skojarzenia (w końcu seriale zaczęto na świecie kręcic z powodu sukcesu gry). Walka o Cintrę imho też średnio zrealizowana, rzeź w Blaviken za to wyglądała przyzwoicie
Militarysrycznie to serial kwiczy. Same walki 1vs... Są bardzo spoko. Ale militarny koszmar. Poczekam na reakcję po ostatnim odcinku, ale pewien zwrot akcji zapewne zostanie zrównany na forum z ziemią...
Sebastian Flak