Poligon. napisał(a): Chcesz się założyć?
Jakie konkretnie, możliwe do weryfikacji, warunki zakładu proponujesz?
Cytat:Opozycyjny prezydent, byłby im nawet w pewnym sensie na rękę (o czym jeszcze pewnie sami nie wiedzą), bo ewentualne niepowodzenia w sferze gospodarczej, będą mogli zrzucić na prezydenckie weta. A światowa dekoniunktura już puka do europejskich drzwi.
Propagandowo mogą to tak próbować wykorzystać. Ale żadnych dużych deform juz nie zrobią. Bo jednak prezydenckie weto to nie niuanse interpretacji konstytucji i jego zignorowanie pozbawia ustawę nawet najmniejszych pozorów legalności. Dla PIS utrzymanie prezydenta jest kluczowe bo tylko to daje im pełnię władzy. Bez tego równie dobrze mogą być w opozycji.
Cytat:Mnie nie pisowska propaganda skłoniła do takiej decyzji, tylko wyniki ostatnich wyborów do sejmu. Przypominam, że PiS powiększyło swój elektorat dość znacząco. I jeżeli chcącemu nie dzieje się krzywda... to ja nie zamierzam wkładać kija w te szprych dziejowych przemian.
"Ponieważ w poprzednich wyborach wygrał PIS, a ja nie lubię PIS to w kolejnych nie pójdę głosować przeciw PIS". To jest tak nielogiczne i absurdalne, że zaczynam się zastanawiać czy nie jesteś przypadkiem jakąś 5 kolumną z ramienia Partii
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"