Battlecruiser napisał(a): Znudziło mi się opowiadanie, że tryumf Kaczora jest nieuchronny, że formalność, że dyktat jego soldateski niezagrożony, że Duda po wyborach będzie białym płomieniem tańczącym na kurhanach wrogów. Ja se robię jaja a tu się okazuje, że to na poważnie.Kim jest Emhyr var Emreis przy Niezłomnym? Duda po wyborach, o ile zwycięży, będzie zapewne - tak, jak zresztą dziś - jedynie narzędziem w rękach swojego seniora, prezesa Kaczyńskiego. Tego samego Kaczyńskiego, którego formacja zalicza w ostatnim czasie spore spadki popularności. Myślę, że to raczej Duda wchodzi w buty Komorowskiego, chociażby niemal całkowicie zaniedbując kampanię w Internecie (no, chyba że usuwanie kompromitujących prezydenta wpisów z kampanii w 2015 roku/wzmożoną aktywność PiSowskich trolli w cyberprzestrzeni możemy uznać za aktywność) czy budując niespójny obraz kampanii, budzący pytania, w jaki zasadzie elektorat celuje prezydent (kontrast między sędziowską kastą czy obcymi językami, a niedawnymi słowami o hipotetycznej ustawie o związkach partnerskich)
| Ankieta: Zagłosuję na: Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
| Andrzeja Dudę | 4 | 11.76% | |
| Rafała Trzaskowskiego | 10 | 29.41% | |
| Szymona Hołownię | 10 | 29.41% | |
| Władysława Kosiniaka-Kamysza | 4 | 11.76% | |
| Roberta Biedronia | 1 | 2.94% | |
| Krzysztofa Bosaka | 4 | 11.76% | |
| Stanisława Żółtka | 1 | 2.94% | |
| Marka Jakubiaka | 0 | 0% | |
| Waldemara Witkowskiego | 0 | 0% | |
| Mirosława Piotrowskiego | 0 | 0% | |
| Pawła Tanajno | 0 | 0% | |