lucky7 napisał(a): Juz o tym pisałem, ale powtórzę, że istnieje silny związek pomiędzy płcią biologiczną, a wzorcem męskości i kobiecości.A jaki jest związek pomiędzy płcią biologiczną, a wzorcem męskości i kobiecości? No i przede wszystkim, w jakim akcie prawnym jest zawarty wzorzec męskości i kobiecości?
Cytat:A ta sperma w tym banku to jest sztucznie hodowana?A jakie to ma znaczenie? A co by było, gdyby była sztucznie hodowana, jak zmieniłoby to twoje podejście?
Cytat:Nie jestem żadnym specjalistą, rozumiem to po chłopsku. Mężczyzna jest bardziej skłonny do ryzyka, eksperymentów, mniej się emocjonuje, jest bardziej rzeczowy, skupia sie na celu, jest tez bardziej wymagajacy, surowszy, natomiast kobieta jest bardziej empatyczna, skupiona na bezpieczenstwie, raczej unika ryzyka, akceptuje dziecko w sposób bezinteresowny, ma wieksza podzielonosc uwagi, dba o cieplo domowe etc.
To sa cechy charakterystyczne dla obu płci, które chyba każdemu sa znane.
Ostatnie zdanie przypadkiem wyszło ci zgodne z rzeczywistością. To sa cechy charakterystyczne dla obu płci. Chociaż wśród obu płci statystycznie nieco inaczej rozłożone. Tak samo różna jest wysokość przeciętnego mężczyzny i przeciętnej kobiety, ale jakoś nie słyszymy bredzeń, że wysokość jest cechą męską, a niskość - kobiecą.
Chyba każdy człowiek ma jakąś cechę charakterystyczną raczej dla płci przeciwnej. Dla homoseksualistów tą cechą akurat jest pociąg płciowy. Wytłumacz mi, proszę, jak chłopu pańszczyźnianemu:
Mamy dwie kobiety, Basię i Kasię. Basia różni się od typowej kobiety tym, że bardziej podniecają ją kobiety, niż mężczyźni. Kasia różni się od typowej kobiety tym, że woli naprawiać stare motocykle w garażu, niż plaplać z psiapsiółkami. Wyjaśnij mi, dlaczego Basia nie spełnia ustawowego wzorca kobiecości, a Kasia spełnia, chociaż obie mają cechę rzadko występującą w ich płci. A może obie nie spełniają i należy im zabronić wychowywania dzieci?