ZaKotem napisał(a): A jaki jest związek pomiędzy płcią biologiczną, a wzorcem męskości i kobiecości? No i przede wszystkim, w jakim akcie prawnym jest zawarty wzorzec męskości i kobiecości?Związek jest biologiczny, tzn. istniej różnice w umysłowości kobiecej i męskiej wynikające z różnic w funkcjonowaniu mózgu, oddziaływania hormonów itd. I te różnice się przekładają na odmienne wzorce
Nie ma takiego aktu prawnego, a przynajmniej ja nic o takim nie wiem, to działka biologii i psychologii 
Cytat:A jakie to ma znaczenie? A co by było, gdyby była sztucznie hodowana, jak zmieniłoby to twoje podejście?Mogłoby zmienic, bo skoro natura umożliwiałaby takie sztuczne pozyskanie spermy, to mogłoby wskazywać na to, że mężczyzna jest potrzebny tylko jako dawca nasienia. Nie musi brać udziału w wychowywaniu dziecka

Cytat:Chyba każdy człowiek ma jakąś cechę charakterystyczną raczej dla płci przeciwnej. Dla homoseksualistów tą cechą akurat jest pociąg płciowy. Wytłumacz mi, proszę, jak chłopu pańszczyźnianemu:A w którym miejscu stwierdziłem, że Kasia lub Basia nie spełniają wzorca kobiecości? Na jakiej podstawie doszedles do takiego wniosku? Z której z moich wypowiedzi tak wynika?
Mamy dwie kobiety, Basię i Kasię. Basia różni się od typowej kobiety tym, że bardziej podniecają ją kobiety, niż mężczyźni. Kasia różni się od typowej kobiety tym, że woli naprawiać stare motocykle w garażu, niż plaplać z psiapsiółkami. Wyjaśnij mi, dlaczego Basia nie spełnia ustawowego wzorca kobiecości, a Kasia spełnia, chociaż obie mają cechę rzadko występującą w ich płci. A może obie nie spełniają i należy im zabronić wychowywania dzieci?