freeman napisał(a): Hołownia jest po prostu inteligentny i ma poczucie humoru (choć nie tak ordynarne jak AD).
Ok.
freeman napisał(a): A co do katolicyzmu, to zdaje się, że Duda, Kidawa, Kosiniak i Bosak to też katolicy Uśmiech
Heh, dobre. W sumie wszyscy to tacy pseudokatolicy na pokaz - jak większość społeczeństwa

freeman napisał(a): Poza tym KH nie podaje się za prawdziwego katolika i nikogo nie wyklucza czy to z bycia katolikiem, czy też z bycia obywatelem RP.
No i co istotne, nie musi być zależny od żadnej partii.
Racja. Jego jedyną wadą jest chyba to, że nie ma doświadczenia w polityce, w której najlepiej radzą sobie kłamliwe skurwysyny o mentalności dziwki.
Chociaż może ta jego polityczna dziewiczość może być zaletą, a jako człowiek inteligentny może szybko by się wdrożył w niuanse polityki.
Gawain napisał(a): Wszyscy są doskonale nijacy. Najchętniej bym se olał te wybory, ale #Adrianmusiodejść, bo nie będzie czego zbierać za dwa czy trzy lata. Zagłosuję na tego z opozycji, który będzie najwyżej w sondażach, albo na złość na Hołownię. Średnio mi pasuje jego wodnistość, ale to rodzaj promującego się społecznika z dobrym angielskim. Lepszy on niż Kosiniak, który wzmacniał będzie PSL z pozycji rozgrywającego, czyli wsadzi x projektów populistycznych ustaw napędzających poparcie dla jego zastępcy (najpewniej Kukizowi). Kidawa będzie robić to samo, tylko dla PO, które z rozdawnictwa się nie wycofa. Bosak byłby jeszcze gorszy. Biedroń jako prezydent byłby fotogeniczny, homogeniczny i kompletnie nijaki. Stoimy w punkcie G populistycznego rozdawnictwa i trzeba się przygotować na scenariusz praorbanowski. Największe partie wykorzystają fotel prezia do pompowania się w sondażach. I czym się będą ścigać?
Ok, ok, przekonałeś mnie. To też tak zrobię - kto z opozycji będzie najwyżej, ten dostanie mój głos. Nawet gdyby to była Głupawa Kidawa. Z obrzydzeniem, ale zagłosuję.
Chociaż czuję się trochę źle psychicznie ze świadomością, że cały czas wybieramy tylko między większą i mniejszą chujnią. Podobny dyskomfort czułem ostatnio w wyborach parlamentarnych głosując na KO. Już tego chyba więcej nie zrobię, bo mimo, że są z opozycji to nie czuję do nich żadnej sympatii. Chciałbym, żeby PiS i opozycja poszli w pizdu, a na ich miejsce jakichś normalnych, niepopulistycznych trzeźwo myślących ludzi.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać