pilaster napisał(a):bert04 napisał(a): Uprzejmie proszę, żebyś w rozmowach ze mną nie określał homoseksualistów jako:
- chorych
Dlaczego?
Bo nie mają kataru ani grypy.
Cytat:Cytat:Cytat:Jednak, chociaż w tym drugim przypadku faktycznie, zanik chorób wenerycznych stał się faktem,
Faktem?
Faktem. Sto lat temu nosicielami syfilisu było w Polsce kilkadziesiąt procent populacji (do 100% nawet w mniejszych populacjach wiejskich) Obecnie to są jakieś nędzne promile.
Aha, i zapewne stało się to dzięki monogamii? Bo to wynika z Twojego postu, kiła była ale się zmyła, co ma być dowodem na skuteczność monogamii.
Cytat:Istnieje jakiś powód dla którego w USA homoseksualiści stanowiący 1-3% całości populacji, stanowią równocześnie połowę nosicieli HIV. Istnieje jakiś powód dla którego AIDS, kiedy ta epidemia wybuchła, w USA i Europie rozprzestrzeniał się i nadal rozprzestrzenia, głównie drogą kontaktów homoseksualnych, natomiast w Afryce - heteroseksualnych
Może to kwestia różnicy między klimatem umiarkowanym a tropikalnym. Ale raczej wynika to z różnicy pomiędzy behawiorem seksualnym tych populacji.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zdrowie_os...ciow%C4%85
"HIV występuje częściej u gejów należących do czarnej rasy człowieka, przy czym nie może być to wyjaśnione jedynie innymi zachowaniami tej grupy"
Podobne teksty czytałem pod innymi linkami, ale nie mam ich teraz pod ręką. Wydaje się, że jest jakaś podatność na tego wirusa jest związana z kolorem skóry, co by tłumaczyło też w jakimś stopniu sytuację w Afryce. A być może też zwiększoną zaraźliwość niejakiego Simona M.
Cytat:Cytat:57% związków partnerskich składa się z mężczyzn, co odpowiada około 20 000 parom. Kobiety stanowią pozostałe 43% związków partnerskich osób tej samej płci, które są zarejestrowane w urzędzie stanu cywilnego”.
Świetnie, Teraz proszę to odnieść do ogółu populacji "gejów" i lesbijek w Niemczech.
Około 7,4 % Niemców deklaruje przynależność do LGBT.
* https://de.statista.com/themen/4641/lgbt/
A zgodnie z najnowszymi statystykami, co 14 nowe małżeństwo jest homo-małżeństwem.
https://www.zeit.de/gesellschaft/2019-08...-bundesamt
Dokładniej jest to 33.000 z ogółu 450.000 nowych związków. Odpowiada to 7,3333%.
Hmm.... Szczerze mówiąc sam jestem zaskoczony. Nie przypuszczałem, że zgodność będzie tak mocna.
Cytat:Cytat:Cytat:W tym przypadku został ujawniony.
A przypadki wśród homo są utajane
Nie występują, bo przecież nie mogą oni w ten sposób "zrobić sobie" dzieciaka. Jeszcze nie.
W większości krajów lesbijki nie mają problemów "zrobić dzieciaka" pojedynczo, wystarczy wycieczka do banku spermy i trochę papierkologii. Co do gejów, jest trudniej, ale od czego są surogatki.
Cytat:Cytat:"Kluczem do pokonania AIDS jest monogamia."
Owszem. I homoseksualiści też to przecież wiedzą. Ale jakoś się do tego nie stosują.
Niektórzy homoseksualiści nie stosują, niektórzy heteroseksualiści też nie stosują, jednakże zmiana w społeczeństwie postępuje. A dla państwa lepsze jest społeczeństwo, w którym homoseksualiści zawierają małżeństwa, niż społeczeństwo, w którym homoseksualiści gromadzą się w promiskuitywnych subkulturach lub wyżywają swoje skłonności w saunach, klubach, dark-roomach i tego typu.
Cytat:Cytat: chodziło mi o model optymalny ilościowo,Ależ skąd. To nie jest model optymalny ani ilościowo, ani tym bardziej jakościowo.![]()
No dobra, wyjaśnij albo podlinkuj. Dlaczego model, w którym zamożny facet ma cztery żony a trzech biedaków nie ma żadnej jest ilościowo gorszy, niż gdyby każdy z nich miał po równo. Tak na oko to jednak ten pierwszy potrafi "zapłodnić" w ciągu roku taką samą ilość kobiet, a prędzej zapewni dzieciom przeżycie. Czy coś pomijam?
Cytat:Albowiem imigracja Polaków do Szwecji i Holandii wynika właśnie z tej przyczyny, a nie żadnej innej. Gdyby w Polsce wprowadzono przywileje dla homoseksualistów, to natychmiast te dwa miliony imigrantów by do Polski wróciło
Jak na razie w Polsce wprowadza się strefy wolne od LGBT. Jeżeli dotychczas jakiś gej wyjeżdżał do Brytanii tylko z powodu sceny gejowskiej lub możliwości ślubu, to teraz ma dodatkową, ten, motywację.
EDIT: Przepraszam za liczne korekty, ale w pierwszym wysłaniu coś mi się zrypało z cytatami i linkami.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!