Nie wiem, nie znam historii Waszego życia
Za to nie lubię podejścia "ja sobie dałem radę, więc wszyscy (niezależnie od sytuacji rodzinnej, zdrowotnej, wrodzonych zdolności, znajomości) też sobie dadzą. Niektórzy dają radę, inni nie, z bardzo różnych powodów. Ja na przykład jestem inteligenta i mam zdolności do języków i dzięki temu mogę mieć zawód, którego niektórzy ludzie nigdy nie będą mieli. Za to nie mam odpowiedniej siły przebicia, żeby zarobić naprawdę duże pieniądze, a niektórzy mają.
Gdybym miała dziecko, na pewno nie byłabym w stanie pracować tyle co teraz, a wydatki byłyby większe i jakieś stałe świadczenie na pewno bardzo by mi pomogło. I nie czuję się przez to żadną patologią. Mam wrażenie, że ludzie, którzy zaczynają zarabiać większe pieniądze, tracą poczucie rzeczywistości i empatię.
Za to nie lubię podejścia "ja sobie dałem radę, więc wszyscy (niezależnie od sytuacji rodzinnej, zdrowotnej, wrodzonych zdolności, znajomości) też sobie dadzą. Niektórzy dają radę, inni nie, z bardzo różnych powodów. Ja na przykład jestem inteligenta i mam zdolności do języków i dzięki temu mogę mieć zawód, którego niektórzy ludzie nigdy nie będą mieli. Za to nie mam odpowiedniej siły przebicia, żeby zarobić naprawdę duże pieniądze, a niektórzy mają.Gdybym miała dziecko, na pewno nie byłabym w stanie pracować tyle co teraz, a wydatki byłyby większe i jakieś stałe świadczenie na pewno bardzo by mi pomogło. I nie czuję się przez to żadną patologią. Mam wrażenie, że ludzie, którzy zaczynają zarabiać większe pieniądze, tracą poczucie rzeczywistości i empatię.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.