DziadBorowy napisał(a): Jaką temperaturę ma schabowy w momencie panierowania? I ile znasz osób, które robią to w rękawiczkach lub dokładnie myją ręce po kontakcie z mięsem podczas panierowania zanim przystąpią do innych czynności związanych z obiadem.
Ale kurde no, jak tak będziemy o wszystkim myśleć, to popadniemy w jakąś paranoję sterylności, a przecież w dodatku powinna ona dotyczyć nie tylko mięsa ale i warzyw, które mogą być z bakteriami np. E. coli, która była na ogórkach z Hiszpanii, które zabiły 10 osób w Niemczech...
żeniec napisał(a): Małe dzieci mają kilkunastokrotnie większe ryzyko zarażenia salmonellą od jeżdżenia w sklepowych wózkach, bo te ostatnie miały kontakt z surowym mięsem.
Cytat:Our study shows that children can be exposed to raw meat and poultry products while riding in shopping carts. Parents should separate children from raw products and place children in the seats rather than in the baskets of the cart.
Czyli jeśli dziecko siedzi se na wózkowym siodełku, to jest ok. A jak ktoś wsadzi dziecko bezpośrednio do kosza wózka, to już jest ryzyko.
Ale jak tak mamy popadać w paranoję, to najwięcej brudu i bakterii jest na forsie i smartfonach, a z tym każdy ma non stop kontakt.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać

