Cytat:Gladiator: napisał(a):Nasz premier mógłby zostać obywatelem Izraela
Cytat:A ja Niemcem. Ba... Moja rodzicielka nosiła panieńskie nazwisko jednego z premierów pruskich, posiadaczy 300ha majątku pod Gdańskiem, kilku kamienic w samym Gdańsku i pałacu koło Starogardu. Moja prababka, od strony mamy, (cóż za przypadek!) nosiła nazwisko, właścicieli 1/3 wszystkich ziem w Prusach, a taka jedna Julia z tegoż rodu wzięła i uwiodła skutecznie jednego z Hohenzollernów... Pewnie jakbym się uparł to mógłbym wystosować roszczenia do Władimira, żeby mi Kaliningrad oddał. I byłoby to tak samo sensowne jak twierdzenie, że posiadanie wśród przodków kogoś tam, wpływa magicznie na możliwości wpływania na rzeczywistość.
Wzruszająca historia, niemniej wszyscy czytający wiedzą na jakich zasadach przyznaje się obywatelstwo Izraela lub polecam w przypadku niewiedzy wujka Gugla. Typowa ucieczka od tematu, jak zwykle.
Dla mnie nie ma przypadku w sytuacji dwóch tak ważnych stanowisk, podobnie jak w przypadku celebryty w jarmułce uczestniczącego w posiedzeniach rządowych. Być może interesujące byłoby inne sensowne wyjaśnienie tego kuriozum na skale światową, zachęcam. Póki co, nie narzucam się.
Adam M. napisał
Cytat:Tez nie zgadzam sie z roburowska teoria wszechwladzy zydowskiej w Polsce, bo wowczas kazda opcja polityczna musiala by miec swoja zydowska centrale pociagajaca za sznurki i to dla spolecznosci w Polsce prawie nieistniejacej.
Takie "centrale" to dobre do filmów z Jamesem Bondem.
Współczesny świat jest ciut, ciut inny. Ponownie odsyłam do "Globalnej szachownicy" Brzezinskiego, tam znajdziesz opis jak się sprawuje obecnie władzę w świecie na przykładzie USA. Link do jego opracowania w pdf znajdziesz na tej stronie.
ad temat
W weekend, kiedy były konwencje, najpierw wychodzi Platforma i mówi: koronawirus jest w Polsce, tylko ukryty. Ja tak myślę, że może on przyszedł, rozejrzał się, zobaczył, co tutaj się dzieje i sobie poszedł, bo mu się nie podoba. I wychodzi kolejna, niespełniona obietnica Platformy Obywatelskiej.
Całość.