DziadBorowy napisał(a): To nie to - chodzi tu o utrzymanie chodzących w przekonaniu, że co by się nie działo do kościoła iść trzeba. Bo jak taki letni katolik co to w niedzielę chodzi do kościoła z przyzwyczajenia nie pójdzie przez 4 tygodnie z rzędu to może się okazać, że nie pójdzie już wcale.
O tym nie pomyślałem. Może tak być ale z drugiej strony taki letni katolik, jeśli tylko chociaż trochę myśli, to i tak nie pójdzie do kościoła. Do szkoły, kina, teatru, na uczelnię nie wolno, to tym bardziej nie wolno na mszę - logiczny ciąg myślowy. Może nawet stare dziodki i bobki kościelne pójdą za takim głosem rozsądku. Jeśli nie no to polski system emerytalny zostanie znacznie odciążony.
DziadBorowy napisał(a): Głównym powodem, że żywność może stać się trudniej dostępna jest nie koronawirus ale panikujący ludzie wykupujący wszystko jak leci. Błędne koło.
O tym właśnie pisałem dwa tygodnie temu:
lumberjack napisał(a): Bardziej boję się paniki ludzi niż samego wirusa - że jak już przyjdzie to to do Polski, to wszyscy dostaną pierdolca, zaczną na gwałt wykupywać co się da ze sklepów i niczego nie będzie można dostać.
---
kmat napisał(a): W Rokitnie ksiądz kazał wiernym całować relikwie, pierwszy raz od dawna. Ich cudowna moc ma chronić przed koronawirusem.
A ja dostałem wczoraj od wujka taki oto smsowy łańcuszek

Cytat:Przekazane od Ala:
Przekazane od Gosia:
Pilna modlitwa ! 11 marca o godz. 20 caly swiat a szczegolnie Polska modli sie do Trojcy Przenajswietszej i Niepokalanego Serca NMP o powstrzymanie koronawirusa i ochrone naszych rodzin. Czesc Chwalebna rozanca swietego oraz koronka do Bozego Milosierdzia... Prosze jak najszybciej przekazywac dalej. " W posludze ", ld
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać