13.03.2020, 09:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2020, 09:35 przez lumberjack.)
(12.03.2020, 21:11)Dwa Litry Wody napisał(a): Puste półki i epidemia to jednak nie tyle Fallout, a raczej The Division.
Racja. A ja polecam świetną grę - Infectonator 2 - chodzi o to aby cały świat zainfekować wirusem zamieniającym ludzi w zombich. Mamy do dyspozycji laboratorium, w którym można modyfikować, ulepszać 6 cech wirusa oraz to w jakich zombich będzie zamieniał ludzi. Gra zaczyna się w Chinach.
https://armorgames.com/play/13150/infectonator-2
(13.03.2020, 00:53)Adam M. napisał(a): Raptprsi sa tez w self isolation po meczu z Jazz w Stanach z ktorych jeden gracz okazal sie pozytywny.
Zawsze uważałem, że w życiu nie wolno być zbyt pozytywnym. Teraz widać jak na dłoni jak kończą pozytywni ludzie.
(13.03.2020, 00:53)Adam M. napisał(a): W kazdym razie kasza gryczana w duzej ilosci poprawila sytuacje.
Chyba biały ryż przede wszystkim poprawiłby.
(13.03.2020, 00:53)Adam M. napisał(a): Co znowu naprowadza na temat srajtasmy i jej ew brakow. Wiosna przebudowujemy lazienke i juz postanowilismy ze koniec ze srajtasma, przechodzimy na bidet, a wlasciwie nakladke bidetowa na kibelek ze splukiwaniem pupy, co przecwiczylismy na Kubie i uznalismy za swietne rozwiazanie.
Taka dobra deska jest droga. W Polsce około 1000 zł kosztuje. Ostatnie dwie łazienki przerabiałem pod potrzeby emerytów i inne rozwiązanie zastosowałem - potrzebna jest szafka z umywalką stojąca obok kibelka oraz specjalna bateria umywalkowa (droższa tylko o 100 zł od zwykłej), z której pod umywalką, w szafce, wychodzi dodatkowa rurka na dodatkowy wężyk do specjalnego pistolecika, którym się spłukuję pupę. Tylko trzeba mieć bojler na ciepłą wodę albo ciepłą prosto z wodociągów, bo ze zwykłego przepływowego podgrzewacza - np. standardowego piecyka gazowego Junkersa nie da rady - będzie zimna woda leciała.
(13.03.2020, 00:53)Adam M. napisał(a): Tak samo wylatuje bezsensowna wanna ( nikt jej nie uzywa ) a bedzie kabina prysznicowa 2 osobowa bez progu z deszczownica i dodatkowym prysznicem recznym.
Fajny pomysł. Coraz częściej robię takie rzeczy. W Polsce w bloku to przerąbane, bo trzeba użerać się ze starymi rurami żeliwnymi. No i stare piony kanalizacyjne czasami nie pozwalają na takie rozwiązania.
(13.03.2020, 04:00)kmat napisał(a): o nie jest oczywiste. Monitoring epidemii w Polsce jest bardzo bidny.
Ale też ciekawe na ile lepszy jest w Kanadzie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać