zefciu napisał(a): kkap również projektuje swoją tęsknotę za życiem w pańskie, które może w dowolnym momencie kkapa zwinąć z ulicy, sprać i wypuścić bez postawienia zarzutów ale przynajmniej kkap czuje się w tym państwie bezpiecznie.
Ahhh... jak pięknie potrafisz czytać w myślach innych ludzi. Pilaster powinien się bać, bo zaraz naprawdę uczeń przerośnie mistrza. Oczywiście, masz rację. Najchętniej zostałbym obywatelem Korei Północnej. Niestety, moje wnioski o przyznanie azylu politycznego są regularnie rozpatrywane negatywnie

zefciu napisał(a):U niego jednak brakuje tego spostrzeżenia, że Chiny będące dla niego państwem idealnym wcale sobie z koronawirusem nie poradziły jakoś lepiej, niż radzi sobie ta wstrętna, spedalona Europa.
Im bardziej fakty nie zgadzają się z Twoją teorią tym gorzej dla faktów. W zasadzie już same Włochy żwawo idą po żółtą koszulkę lidera, bo ten chiński dostał wyraźnej zadyszki. A gdyby zsumować całą Europę to hmm...
W ogóle mi nie chodziło o Europę, a Unię Europejską. Dla nierozróżniających pojęć przypominam, że np. Białoruś to też Europa

Stwierdziłem tylko suchy fakt, że dany ustrój radzi sobie z takim problemem lepiej niż inny. Gdyby chodziło mi tylko o moją dupę to miałbym tego wirusa serdecznie gdzieś, bo jako jednostka szczególnie się go nie boję. Nie chcę go po prostu roznosić, ze względu na swoich bliskich i wszystkich innych.
Co do Rosji to tam w transmisji wirusa odgrywa rolę bardzo ważny czynnik jakim jest zagęszczenie ludności. Zajebiście małe. Dlatego wirus jest głównie w Moskwie. Jestem bardzo ciekaw jak sytuacja rozwinie się na drugim biegunie zagęszczenia czyli w Beneluksie. Belgia walczy, Holandia (co wcale mnie nie dziwi) wywiesza białą flagę, wot, taka tam eutanazja przez zaniechanie