Cytat:Z objawów pojawił się u niej tylko kaszel, dopiero później doszła wysoka gorączka. 95-letnią Almę Clarę Corsini przewieziono do szpitala 5 marca. Po 12 dniach szczęśliwa wiadomość: badania próbek dały wynik negatywny. "Superbabcia z Fanano" - określił kobietę włoski dziennik.
W domu opieki wszyscy zdrowi
- Powiedzieli mi, że mam zdrowy organizm, więc mimo mojego wieku jednak umiem się obronić przed chorobą - skonstatowała Alma Clara Corsini.
Bardzo się cieszymy - komentuje Gualtiero Lutti, dyrektor domu opieki, w którym od roku przebywa pani Alma. - Również z tego, że nie wykryto zakażenia u nikogo z naszego ośrodka. Wynik badań próbki był negatywny w przypadku kompanki z jej pokoju i w przypadku dziewięciu pracowników, z którymi miała kontakt - przekazał.
/tvn24
No to zastanawiające. Nikt się nie zaraził, a czy ktoś ją odwiedzał? Jak złapała zakażenie? Bliscy ją zarazili?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.