Mam niesmak widząc, gdy niektórzy kalkulują sobie ile osób można skazać na męczarnie, bo i tak wkrótce by umarły. Przy analizowaniu śmiertelności we Włoszech, weźcie pod uwagę, że tam była mniejsza dostępność łóżek i respiratorów.
No to sobie popatrzcie. W całych Włoszech mają ok. 200 tys. łóżek, a przypadków samego COVID-19 70 tys. z czego minimum 10% trzeba hospitalizować, a hospitalizacja ciężkich min. 10% i trwa około 3 tygodni, a przypadków przyrasta kilkaset na dobę...
Ale taki Teista będzie pierdolił, że to jest podobne do grypy, więc w sumie to powinniśmy zacząć kopać doły koparkami jak w Iranie, bo przecież ci ludzie i tak w końcu umrą. Straszny tok myślenia.
Którym wykresem? Ja żadnego swojego nie zamieszczałem.
Cytat:Jednak we Włoszech zaopatrzenie w respiratory było fatalne jeszcze przed wybuchem epidemii. Jak wyliczył portal Euractiv, włoska średnia to zaledwie 8 respiratorów na 100 tys. mieszkańców, podczas gdy w Polsce było to 26,5 respiratora na 100 tys. mieszkańców /onet
No to sobie popatrzcie. W całych Włoszech mają ok. 200 tys. łóżek, a przypadków samego COVID-19 70 tys. z czego minimum 10% trzeba hospitalizować, a hospitalizacja ciężkich min. 10% i trwa około 3 tygodni, a przypadków przyrasta kilkaset na dobę...
Ale taki Teista będzie pierdolił, że to jest podobne do grypy, więc w sumie to powinniśmy zacząć kopać doły koparkami jak w Iranie, bo przecież ci ludzie i tak w końcu umrą. Straszny tok myślenia.
Spoiler!
kmat napisał(a): Mea cupa. W takim razie trzeba się pochylić nad wykresem Żarłaka i przygotować na armagedon.
Którym wykresem? Ja żadnego swojego nie zamieszczałem.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.

![[Obrazek: Hospital_beds_by_type_of_care%2C_2017_Health2019.png]](https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/9/98/Hospital_beds_by_type_of_care%2C_2017_Health2019.png)