Z ciekawostek. Brakuje 3000 osób do zbierania truskawek na południu Francji. Przez covid nie ma komu zbierać i komu kupować owoców miękkich. Rolnicy załamani, szczyt roboty i brak robotników. Szparagi w Niemczech to samo. NIemcy zdejmują okrywy, żeby zbiory opóźnić. Jak u nas będzie to samo to przetwory i niektóre warzywa będą rarytasami.
Ano właśnie. Ciężkie choroby zakaźne jednak już w latach 60. ograniczono potężnie, w latach 80, to już rzadko co straszyło, a za mojej pamięci ino ospa jeszcze budziła jako taki lęk w razie powikłań.
Iselin napisał(a):Gawain napisał(a): Może kwestia podejścia, albo doświadczeń.Możliwe. Poza tym moja połowa mojej rodziny pochodzi z miasta, które było kiedyś słynnym uzdrowiskiem ze słynnym mikroklimatem. Cała Polska przyjeżdżała leczyć płuca. Trudno było przegapić istnienie gruźlicy.
Ano właśnie. Ciężkie choroby zakaźne jednak już w latach 60. ograniczono potężnie, w latach 80, to już rzadko co straszyło, a za mojej pamięci ino ospa jeszcze budziła jako taki lęk w razie powikłań.
Sebastian Flak