DziadBorowy napisał(a): Dlatego nie wykluczam, że u nas po świętach jednak część ograniczeń zostanie zniesiona.
No weź nie strasz; jak ludzie zaczną normalnie chodzić do roboty to cała ta obecna kwarantanna psu w dupę. Będzie masakra, tylko że później.
W sumie odnoszę wrażenie, że i tak będzie masakra, ale przynajmniej byłaby mniejsza niż większa. A tak to co - pozwolą ludziom normalnie do roboty łazić, to wszyscy się pochorują, rodzice ludzi pracujących będą chorować i umierać - ja nie wiem czy ludzie pracujący będą wtedy myśleli o tym, żeby pracować dla ratowania gospodarki czy może o tym, żeby zajebać decydentów.
Marek Jakubiak już dostał melą z przejeżdżającego auta. Jeśli Kaczyński doprowadzi do polskiej masakry wirusem niemechanicznym, to niejedna osoba zarażona koronawirusem zechce mu charchnąć albo nakaszleć prosto w ryj.
zefciu napisał(a): Wynika z niej, że Polska tylko nieco odbiega na korzyść od tempa rozwoju w innych. Krajami, które wyraźnie się wyróżniają są Chiny, Korea Południowa, Japonia i (co ciekawe) Szwecja.
U nas jeszcze na dobre się nie zaczęło, a szpitale już leżą i kwiczą

Gawain napisał(a): Jak nie dopuszczą do przegrzania służby zdrowia to wygrywają ekonomicznie.
Z tego co zauważyłem zadbana służba zdrowia istnieje tylko w kilku miejscach na świecie; większość świata, w tym UK, to służba zdrowia patologiczna i niedofinansowana. W UK na wszystkie choroby zapisują paracetamol, ciekawe czy coronavirusa też zaczną tym leczyć.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać