Dwa Litry Wody napisał(a): GladiatorJa nie wiem, co jest w tym, co powiedział Morawiecki takiego odkrywczego. Prawdą jest, że mamy kryzys globalny. Prawdą jest, że za PO takiego kryzysu nie było. Nie widzę powodów do roztrząsania znaczenia jego słów.
Cytat:Ciekawe, straszy, czy bliższy jest rzeczywistości...?Nie wiem.
Cytat:Ale jestem niemal pewien, że już wkrótce położy stępkę pod mapę drogową, która stanie się kołem zamachowym lokomotywy postępu dla czterdziestomilionowego projektu, któremu na imię Polska.Z pewnością. Tylko jak mapa nie wypali, to zły bojar położy głowę pod topór dobrego cara.
Adam M. napisał(a): No u nas ostro infekcje ruszyly w gore 351 wczoraj jednego dnia.Bredzisz. Żadnego „ruszenia” nie obserwujemy. Polska od samego początku nie odbiega w niczym od wykładniczego modelu rozwoju epidemii, choć o nieco niższym parametrze r, niż Włochy. Za to epidemia we Włoszech własnie się załamuje.
lumber napisał(a):Bardzo ciekawy jestem jaka strategia okaże się najlepsza. Najgorzej jak już będzie po wszystkim i się okaże, że cały czas broniliśmy bardziej śmiercionośnej strategii :/Ale dlaczego strategia „wypłaszczania krzywej” ma być bardziej śmiercionośna?