Dragula
Cytat:Jak funkcjonujecie?Z niemałym zdumieniem muszę stwierdzić, że praktycznie bez zmian. Pracuję zdalnie tak jak zawsze pracowałem, nie chodzę do kina, knajp, czy na koncerty, tak jak praktycznie nigdy nie chodziłem. Nie ganiam po centrach handlowych, tak jak dotychczas nie ganiałem. Nigdy nie byłem specjalnie towarzyskim typem, więc całe to „dystansowanie społeczne” to w gruncie rzeczy zawsze był dla mnie chleb powszedni. Jedyną realnie zauważalną zmianą są teraz dla mnie zakupy. Całkowicie zrezygnowałem z częstych i drobnych zakupów w stylu „skoczę szybko do Biedry/Lidla kupić coś na obiad” i robię je teraz wyłącznie raz na ok. 2 tygodnie, hurtowo, no i nie tylko dla siebie. Po głębszym namyśle dodałbym jeszcze konieczność uczenia dzieci w domu, ale tego akurat nie muszę robić sam, a poza tym z każdym dniem idzie to coraz sprawniej. No i jest jeszcze bieganie. W tym przypadku zmodyfikowałem swoje standardowe trasy tak by nikogo po drodze nie spotykać – ani innych biegaczy, ani spacerowiczów, ani nadgorliwych stróżów prawa.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.