Cytat: co do ciepła, które zabija, to chyba wszyscy przegapiliśmy kwestię, że nie ciepło tylko promieniowanie UV
A - naknociłem. Ciepło też ma mieć wpływ.
Gawain napisał(a): Gdzie są kopalnie miedzi? A i wytwórców lamp UV też pewnie mamy od zarąbania.
Tylko to muszą być odpowiednie lampy. One są używane w szpitalach, nie wiem do jakiego stopnia, ale te które są, bo chyba innych na masową skalę nie zaczęli dotąd produkować (chyba nie tylko w Polsce), są szkodliwe, więc pomieszczenie musi być puste, a to utrudnia funkcjonowanie i logistykę. KGHM miał sprowadzać środki ochrony osobistej.
Miesiące letnie powinny zostać wykorzystane do przygotowania się na jesień i zimę. Odpowiednie wyposażenie personelu medycznego i szpitali, zrobienie rezerw, rozdanie przez rząd maseczek i rękawiczek obywatelom (przede wszystkim zagrożonym). W każdym razie tak powinno być.
Cytat:UV Light That Is Safe for Humans but Bad for Bacteria and Viruses
Cytat:Can UV Light Be Used to Kill Airborne Flu Virus?
Nie wiem kiedy mogły pojawić się pierwsze udokumentowane pomysły, aby zacząć produkować odpowiednie lampy, ale te artykuły są dość świeże.
Gdyby kogoś interesowało skąd szacunki w poprzednim poście, to na bazie tej pracy
Dziesiątki milionów zarażonych koronawirusem.
Cytat:Actual number of infections may already have reached several tens of millions
The number of confirmed cases for the novel coronavirus disease COVID-19 officially issued by countries and widely commented on by national and international media outlets dramatically understates the true number of infections, a recent report from the University of Göttingen suggests.
https://www.uni-goettingen.de/en/3240.html?id=5856
https://www.uni-goettingen.de/de/3240.html?id=5855
PS Jeśli weźmiemy za realny ok. 1% śmiertelność, to w statystykach śmiertelności z marca brakuje co najmniej kilkuset zgonów, które poszły do innej tabelki pod względem przyczyn.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.