Lumberjack:
ZaKotem:
Sofeicz:
Nie twierdzę, że oni są mniej lub bardziej moralni, ale że są szczęśliwsi, to widać po ich szczęśliwych facjatach
Cytat:Może taki zwykły współczesny człowiek nie różni się zbytnio od buszmena? Ja też jestem gadzi intelekt - lubię bezrefleksyjność - dlatego lubię rzucić się w wir pracy, zapierdalać od rana do wieczora, bo mam umysł zajęty pracą i nie myślę o niesprawiedliwościach i chujowościach tego ułomnego i pojebanego świata.Możliwe, ze Ty stosujesz tylko strategię odłączenia się od uczuć, żeby dojść do zadowolenia a potem do stanu szczęścia. W cywilizowanym śiwecie bez pieniędzy nie ma nawet szans na to, zeby czuć spokój i zadowolenie. Nie sprawiasz wrażenia bezrefleksyjnego człowieka. Ale są tacy ludzie, tak zaadaptowani do tego srodowiska, że na wet jak już osiągną stan zadowolenia to większą wartość mają dla nich związki i relacje z przedmiotami niż ludźmi, nawet swoje ciała traktują jak przedmiot transakcji.
ZaKotem:
Cytat:Jakie zostały zastosowane metody pomiaru poziomu szczęśliwości Buszmenów?Spytaj się ich, a potem ludzi cywilizowanych, którzy mają porównywalnie tyle samo, czyli tysiac pincet na miesiąc.
Cytat:Ale jesteś przekonana, że jacyś Buszmeni żyli w USA?Pełno iest tam ludzi, którzy mają własny pomysł na szczęscie, żyją w komunach, albo całkiem się odcinają od cywilizacji. Tak myślę, bo kręcą tam filmy o różnych odszczepieńcach.
Sofeicz:
Nie twierdzę, że oni są mniej lub bardziej moralni, ale że są szczęśliwsi, to widać po ich szczęśliwych facjatach
Rozsadziło mi antenę.