Dwa Litry Wody napisał(a): Lumberjack
Cytat:Masakra będzie z tymi maseczkami jak przyjdą upały po 30 stopni i więcej. Ludziom się ryje odparzą i przepocą.Nie panikuj. Oni dają radę – dasz i ty.
Oni właśnie nie dają rady. Nie wytrzymują i w końcu wybuchają. I to dosłownie.
Dwa Litry Wody napisał(a): ZaKotem
Cytat:A po cóż czerpać z tak egzotycznych wzorców kulturowych, skoro mamy swojskiePrzypuszczam, że wzorce swojskokulturowe są Lumberowi doskonale znane, zaś jego wątpliwości budzi jedynie możliwość ich bezpiecznego wykorzystania w temperaturach przekraczających +30 stopni Celsjusza. Dlatego też wolałem posłużyć się przykładem, który choć obcokulturowy, to takie wątpliwości z miejsca jednak rozwiewa.
Niektóre prace remontowe wymagają maseczki. Już rok temu i dwa lata temu były upały i pamiętam jak ryj pocił mi się. Starsze osoby będą miały trudności z oddychaniem i ryzyko omdleń, a upały mogą się zacząć ponoć już jakoś w maju.
Zamiast maseczek ludzie powinni zaopatrzyć się w przyłbice ochronne tylko ciekaw jestem czy te nowe nakazy dopuszczają możliwość stosowania takiej alternatywy.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać