Jak "błoga bezmyślność" i wyłączenie racjonalnego myślenia ma zwiększa kreatywność? Czy to nie sprzeczność?
Poza tym - w takim razie, przez kontrast, pokaż mi ludzi, którzy osiągnęli sukces dzięki praktykowaniu "błogiej bezmyślności" i wyłączeniu racjonalnego myślenia.
Cytat:Wystarczy spojrzeć na katolików, którzy uważają, że są najmądrzejsi na świecie, a zazwyczaj zakładają toksyczne, dysfunkcyjne rodziny i ich dzieci pracują na państwowych posadach, albo są podrzędnymi pracownikami w jakiejś prywatnej firmie.Wydaje mi się, że narracja takich naprawdę gorliwych katolików jest podobna do Twojej. Pokora, uniżenie rozumu, poprzestawanie na małym, akceptacja własnej słabości, rezygnacja z ambicji i walki, ufność w "Bożą opatrzność" (czyli akceptacja ślepego losu). A ich marzeniem jest wieczysta "błoga bezmyślność" w niebie. Niedawno takie osoby smęciły tu o "pokoju serca", którego rzekomo każdy pragnie.
Poza tym - w takim razie, przez kontrast, pokaż mi ludzi, którzy osiągnęli sukces dzięki praktykowaniu "błogiej bezmyślności" i wyłączeniu racjonalnego myślenia.