Liberał_z_UPR napisał(a): Niektórzy wieszczą, że podział lewica-prawica powoli staje się przeżytkiem. Świat coraz bardziej będzie dzielił się na postępowych, wyuzdanych i bezbożnych cosmopolitów, którzy są stosunkowo wolnorynkowi (oczywiście nie tak, jak Korwin) i stowarzyszeni z wielkim kapitałem korporacyjnym, oraz zwolenników państwa narodowego i klerykałów skoligaconych z drobnymi i średnimi firmami, które mają bardzo małe obroty w handlu zagranicznym. Taka IKEA będzie propagowała pederastię, zaś Auchan, czy Lidl będzie urządzał "ciche godziny" dla osób z autyzmem i zespołem Aspergera - wszystko, byle tylko nie NORMALNOŚĆ. Drobnym i średnim prywaciarzom nie w głowie takie fanaberie.Ogólny trend tak wygląda, ale zdziwiłem się mocno jak wielu dobrych konserwatystów potrafi pracować w takim miejscu (oddział zagranicznego korpo). Bym nie uwierzył gdybym sam od środka nie zobaczył. Ci ludzie może i są mało widoczni, nie na tapecie, ale istnieją. I zawsze jakiemuś lewakowi zepsują przy śniadaniu strefę ideologicznego komfortu, w której zdaje mu się przez wzgląd na otoczenie znajdować. ;-)
https://konserwatyzm.pl/smuniewski-nowa-...y-kapital/
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN