bombom napisał(a): Co daje zagłosowanie? Szanse na drugą turę i porażkę Dudy. Co daje bojkot wyborów przez przeciwników PiS? Pewne zwycięstwo Dudy. Opozycja jak zwykle wymyśliła genialną taktykę jak pokonać PiS.
A kto niby chce dzisiaj wygrać? Wirus z nawrotem na jesieni, susza i być może przymrozki uwalające zawiązki i kwiaty w sadach i ogrodach. Brak retencji, światowy kryzys czeka na wielki comeback i se PiS podniósł w miesiąc dług państwa o 10% a w dodatku dodrukowano ocean hajsu i to nie tylko u nas. Więcej, mamy ujemne stopy procentowe i złotówkę najtańszą w historii co sprawia, że może i import by się opłacał ale pisowska strategia walki z koronawirusem wykosila masę firm a wszystkie dokumentnie osłabiła. Produkcja przemysłowa najniższa od lat 90. Nikt nie chce wygrać co po Kidawie widać, słychać i czuć. No może Hołownia chce, ale on wygląda na uczciwego chłopa, który poczuł, że ktoś te stajnie Augiasza powinien posprzątać i dać chociaż namiastkę uczciwości w polityce, więc zeżrą go pewnie i przemłócą tak, że traumy dostanie.
Sofeicz napisał(a):Cytat:bombomTo sobie głosuj na Adrianka, jak ci pasuje.
Co daje zagłosowanie? Szanse na drugą turę i porażkę Dudy. Co daje bojkot wyborów przez przeciwników PiS? Pewne zwycięstwo Dudy. Opozycja jak zwykle wymyśliła genialną taktykę jak pokonać PiS.
Ja nie głosowałem w PRLu, chociaż byłem uprawniony i jakoś PRL padł.
Ja nie głosowałem ani w III ani w IV RP, chociaż jestem uprawniony i jakoś wszystko pada. Mam czekać na V RP z założonymi rękami akurat teraz? Przecież jak zjedziemy z poziomu Węgier do poziomu Białorusi to trzeba będzie stąd uciekać.
Sebastian Flak