Poligon. napisał(a): A co proponujesz? Mam głaskać ich po główce i przekonywać, że każdy ma prawo do własnego zdania? Faszystów, nazistów i bolszewików, też mam tak traktować?
Nigdy!
Ale zrównywanie elektoratu pisowskiego z faszystami to głupota. Niektórzy wierzący analogicznie zrównują ateistów z komunistami. Po co tak robić? W czym to komu pomoże; jaki problem rozwiąże?
Poligon. napisał(a): Dla mnie wszyscy, którzy popierają pisowską formę sprawowania władzy, pozostaną już na zawsze hołotą, zasługującą tylko na pogardę i na nic więcej.
Nie znasz żadnego normalnego człowieka, który by był za PiSem?
cobras napisał(a): Ale wiesz Lumber że ten dzień wolności możesz wywalić sobie na śmietnik, bo to gówno wskaźnik który nie pokazuje rzeczywistości? Wystarczy sprawdzić, jak zachowuje się w trakcie rządów PiS, gdzie przy podwyżkach podatków, ten dzień wypadał wcześniej.
Aha. No to karny chuj mi w dupę za niewiedzę. Myślałem, że dzień wolności podatkowej jest tożsamy z tym kiedy przestajemy pracować na podatki. Jeśli wypadał w czerwcu, to wnioskowałem, że mniej więcej 50% zarobków oddajemy państwu.
zefciu napisał(a): Dzień wolności podatkowej mierzy nie podatki, a wydatki rządu. Zatem jeśli podatki rosną, a dzień wolności przypada wcześniej, to znaczy, że albo podatki są zbierane mniej wydajnie, albo że pieniądze z podatków gdzieś wsiąkają, albo też (najprawdopodobniej) iż rząd gorzej wykorzystuje możliwości dojenia UE.
Aha, dobrze wiedzieć.
Adam M. napisał(a): Niestety Lumber tak jak Poligon widze polskie spoleczenstwo - buraczana biomasa, bym nawet powiedzial, z niewielka warstwa "wyksztalciuchow", jeszcze mniejsza ludzi naprawde madrych i inteligentnych ( czesc z nich jest czescia biomasy ) a reszta to typowy "suweren" dla ktorego najwazniejsze sa sobotni grill z piwem i kielbasa.
Przykro mi, że tak widzisz nasze społeczeństwo - w ramach mojej pracy poznałem pełen przekrój ludzi chyba ze wszystkich możliwych warstw i nie powiedziałbym, że są bezmyślną biomasą. Z każdym jednym człowiekiem rozmawiając indywidualnie można fajnie pogadać; trza tylko dobrać lub trafić na odpowiedni temat.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać