kmat napisał(a): Próbowałeś gotować na parze? Smakują prawie jak pieczone.
Kurde, nieraz gotowałem na parze i nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Może nie tą odmianę co trzeba żarłem.
DziadBorowy napisał(a): Heh. Wczoraj od wykształconej osoby usłyszałem teorie łączące wirusa z sieciami 5G. Dzisiaj nie mogłem przekonać jednej osoby, że maseczka na ryju nie ma chronić właściciela maseczki ale zmniejszać ryzyko zakażenia innych. Ludzie na FB udostępniają coraz więcej filmików z serii "dlaczego pandemia wirusa to medialna ściema - myśl samodzielnie". Co gorsza udostępniają to wcale nie jacyś płaskoziemcy czy inni antyszczepionkowcy ale ludzie, których uważałem za raczej rozgarniętych.
cobras napisał(a): Górniak to jeszcze pół biedy, ale że Możdżer też takie brednie powtarza, to już smutne.
Iselin napisał(a): No cóż, ja te zjawiska zauważam często u fanatycznego antypis...
Gawain napisał(a): Skoro 3/4 społeczeństwa jest upośledzona to i siłą rzeczy antypis fanatyczny też musi się łapać w widełki.
Każdemu może przytrafić się jakiś szurowski pogląd. Kiedy byłem w wieku obecnej gimbazy, to regularnie kupowałem Factor X taką gazetkę o UFO
Mój ojciec kiedyś miał jazdę na Danikena, UFO, piramidy etc.; ostatnio coś próbował iść w kierunku płaskoziemskich teorii to mu powiedziałem, że jak będzie pierdolił takie głupoty, to się do jehowców zapiszę. I się uspokoił. Ale kurde, każdemu może się kiedyś na jakimś etapie życia przytrafić jakiś debilizm, a debilizmy powszechne, modne, bardzo popularne wśród ludzi, zaczynają być uważane za mądre i słuszne - np. moda na bycie eko. Cała łunia europejska ma kuku na muniu jeśli chodzi o ekonazizm i w swym zaślepieniu nie dostrzega, że cały czas korzysta z produktów zatruwających środowisko - jedynie ich produkcję przeniosła do Azji. No ale ekonaziści mogą się brandzlować ogłaszając kolejne ekosukcesy dzięki którym żadne państwo w Europie nie posiada ani jednej fabryki maseczek czy innych pierdółek pierwszej potrzeby.Jak dla mnie wszelkie sensacyjne teoryjki mogą sobie być o ile nie przybierają charakteru masowego jak antyszczepionkarstwo:
Cytat:W Stuttgarcie odbył się protest przeciwników obostrzeń wprowadzonych w związku z epidemią koronawirusa. Według szacunków władz miasta, w demonstracji uczestniczyło nawet 10 tysięcy osób. Wielu protestujących nie miało maseczek i nie przestrzegało zasad dystansu społecznego.
Uczestnicy mieli transparenty z takimi hasłami jak „koronawirus to kłamstwo”, „nie ma prawdy bez wolności wypowiedzi” oraz „nie dla szczepionki”.
https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/art...wideo.html
Ja tam próbuję rozmawiać z ludźmi, którzy wierzą w jakieś ufa, płaskie ziemie i inne chemtrailsy. Jak ktoś jest rozumny, to może sobie coś przemyśli.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać