lumberjack napisał(a): Każdemu może przytrafić się jakiś szurowski pogląd. Kiedy byłem w wieku obecnej gimbazy, to regularnie kupowałem Factor X taką gazetkę o UFO
Czy Ty mnie przekonujesz, że dorośli, którym się utrzmuje dziecinne postrzeganie świata mają wszystkie klepki?
Cytat:Mój ojciec kiedyś miał jazdę na Danikena, UFO, piramidy etc.; ostatnio coś próbował iść w kierunku płaskoziemskich teorii to mu powiedziałem, że jak będzie pierdolił takie głupoty, to się do jehowców zapiszę. I się uspokoił. Ale kurde, każdemu może się kiedyś na jakimś etapie życia przytrafić jakiś debilizm,
Ale niech się zdarza, ale jeżeli się utrzymuje to jest coś nieteges.
Cytat:a debilizmy powszechne, modne, bardzo popularne wśród ludzi, zaczynają być uważane za mądre i słuszne - np. moda na bycie eko.
Moda czemuś służy, moda na eko ma być zdrowsza od nieeko. Założenia wcale niezłe.
Cytat:Cała łunia europejska ma kuku na muniu jeśli chodzi o ekonazizm i w swym zaślepieniu nie dostrzega, że cały czas korzysta z produktów zatruwających środowisko - jedynie ich produkcję przeniosła do Azji. No ale ekonaziści mogą się brandzlować ogłaszając kolejne ekosukcesy dzięki którym żadne państwo w Europie nie posiada ani jednej fabryki maseczek czy innych pierdółek pierwszej potrzeby.
No ale obcięcie produkcji doprowadziło do powstania czystszego środowiska w Europie a i Azjaci zyskali najpierw dopływ hajsu a potem możliwość kupowania lepszych produktów, bardziej eko.
Cytat:Jak dla mnie wszelkie sensacyjne teoryjki mogą sobie być o ile nie przybierają charakteru masowego jak antyszczepionkarstwo:
Do masowych zajść dochodzi w momencie gdy powstanie zamknięta utwierdzająca się wzajemnie grupa. Brak takowych wynika z ograniczeń ekonomii informacyjnej. Na razie muszą być jak Jehowi. Na razie, bo upowszechnienie dobrych spambotów zwiększy wolumen nadawczy. W tej chwili spambotami są debile z misją, a jak wiadomo raptem 20% trafnie trafionych odbiorców powiela 80% treści. Znaczy się widać tylko tych najbardziej zmotywowanych i takich, którzy nadają zrozumiałe komunikaty:
![[Obrazek: 96674219_548700802704758_389714221358645...e=5EE1B4DE]](https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/96674219_548700802704758_389714221358645248_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=110474&_nc_ohc=urPNQ6akBEUAX-VPYoD&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=b663a36fde82c078a3edb6c9e497734e&oe=5EE1B4DE)
Bo nadający takie nie mają szans się powielić.
Cytat:Ja tam próbuję rozmawiać z ludźmi, którzy wierzą w jakieś ufa, płaskie ziemie i inne chemtrailsy. Jak ktoś jest rozumny, to może sobie coś przemyśli.
Próżny trud, ale co kto lubi.
Sebastian Flak