(12.05.2020, 17:40)Iselin napisał(a): Inna grupa to tacy bardziej ideowcy, którzy sprawiają wrażenie, jakby przez cały czas brali nabożnie udział w wielkiej krucjacie i każdą napotkaną osobę, uważaną za swoją atakują poufnymi wyznaniami o tym, "co też się dzieje w tym kraju", tonem mniej więcej takim, jakby czołgi jeździły po ulicach albo opozycję zamykano w obozach koncentracyjnych.Heh, kiedyś spotkałem babkę, która zawodowo na co dzień spotykała się, z różnymi nieznanymi sobie ludźmi. Na spotkania chodziła z laptopem, którego zewnętrzna część, skierowana do rozmówcy cała była oblepiona naklejkami politycznymi (coś jak facebookowe nakładki na profilówki). Niczym przystanek autobusowy pod stadionem piłkarskim. Podobno ktoś jej zwrócił uwagę, że to niegrzeczne i nieprofesjonalne, ale nie wiem czy z jakimś skutkiem. To chyba ktoś z tej krucjaty. ;-)
Cytat:Jeśli troglodytami są ludzie, którzy po studiach zarabiają 1500 zł i z tego chcą odłożyć na mieszkanie warte 10000 za m2, to kim sa ludzie, którzy biorą 500 plus?Ludzie, którzy biorą 500 plus to wszyscy i zarazem nikt, gdyż nie dane mi było jeszcze poznać nikogo kto będąc uprawnionym, z jakiś przyczyn ideologiczno-politycznych świadczenia nie pobiera.
Może nawet czasem popsioczy na te pięć baniek, ale tak bezpiecznie, wiedząc, że od psioczenia i tak mu na koncie nic nie ubędzie a jednocześnie zaplusuje w odpowiednim towarzystwie.
.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN