Żarłak napisał(a): Dlaczego mielibyśmy tego nie robić, jeśli cena rynkowa byłaby korzystna?
Będzie Baltic Pipe, to Rosja będzie chciała nam sprzedać swój towar nawet po cenach dumpingowych bylebyśmy tylko nie zrezygnowali całkowicie z jej surowców. Cena rynkowa będzie bardziej korzystna niż cokolwiek co prześlą do Niemiec przez ten swój przepłacony polityczny projekt obłożony sankcjami. To raz.
A dwa - jeśli będzie taka możliwość, żeby nie pomagać Rosji w finansowaniu jej wojenek, to dlaczego z tego nie skorzystać? Wolisz dawać Putinowi hajsy na zabijanie Ukraińców etc.? Lepiej przytępić ruskim pazury - to jedyna szansa na to aby ich kraj zaczął się zachowywać wobec innych po ludzku, bez wielkomocarstwowych aspiracji.
A co sądzicie o nadchodzącym spotkaniu Dudy z Trumpem? Moim zdaniem jest to wyraźny sygnał komu amerykańce dają swoje poparcie. I nawet wiem (albo przypuszczam, że wiem
) o co kaman - pisowcy są opcją, która nie uwali projektów zgodnych z polityką USA, natomiast Trzaskowski jest z opcji proniemieckiej (np. o Nord Stream 2 mówił, że jest to zwykły projekt między zwykłymi prywatnymi firmami), która nie będzie przeszkadzała Niemcom przy budowie szkodliwego dla Polski NS2.Na wniosek Brainlessa dodałem ankietę; już można głosować. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale jest jawna - chyba nikt tu nie wstydzi swoich poglądów.
Ja wybiorę Kosiniaka, bo wydaje mi się najmniej pierdolnięty i najbardziej normalny.
Trzaskowskiego bym nie poparł ze względu na jego zachowanie w Warszawie. Kiedy szambo wybiło, to se wziął L4. Tak się nie zachowuje kapitan statku kiedy łajba tonie (po uszy w gównie). Taki cwaniaczek, kłamliwy padalec.
Dudy bym nie poparł, bo jest pacynką Kaczyńskiego. Kłamliwy rapujący populista. Najbardziej niezależny z kandydatów, bo nic od niego nie zależy.
Bosaka nie, bo chłop ma tyle lat co ja, a w życiu nie pokalał swoich delikatnych rączek prawdziwą pracą. Pizdusia nie facet, zwykły standardowy urzędniczy pasożyt-nierób.
Biedronia nie poparłbym, ale w sumie nic do niego nie mam.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać