zefciu:
bo emocje zakłócają wyciąganie prawidłowych wniosków. Człowiek, który w dzieciństwie nauczony jest łgać, przywiązuje się emocjonalnie do tego stanu i kiedy dorośnie łże bez określonego powodu.
ZaKotem:
Odnosząc się do uczucia milosci, to jest to uczucie, którego siłę można określić tylko w skrajnych sytuacjach. Słaba miłość się rozpadnie, a że obecnie człowiek jest coraz mniej narażony na takie ekstremalne sytuacje, bo każdy jest w miarę niezależny, więc nie wiesz, czy ktoś z kim żyjesz oszukuje cię czy nie.
Kościól przypisuje temu pojęciu milion znaczeń, sprawiając, a ludzie instynktownie traktują je bardzo poważnie, a ono może zupełnie nic nie znaczyć.
Cytat:Nie uwierzę, bo Twoja dotychczasowa działalność świadczy o czymś zupełnie innymKocham Cię zefciu.
Cytat:Oczywiście jest to bzdura. Człowiek nie ma w mózgu żadnych zakończeń nerwowych, które by sprawiały, że czuje, że coś tam się dzieje w mózgu. Jedyne wytłumaczenie faktu, że coś takiego czujesz jest takie, że się naczytałaś różnych pseudoneurologicznych publikacji i na zasadzie autosugestii sobie wmawiasz, że coś tam Cię w głowie kłuje.Widocznie ja mam, bo kiedy na przyklad czuję ból, to jednocześnie odczuwam silną aktywność prawej pólkuli, która generuje negatywne emocje. Mózg przetwarza wszystkie sygnały z otoczenia, aktywuje wydzielanie róznych hormonow, dlatego podczas odczuwania intensywnych emocji, nie jesteś wstanie logicznie mysleć,
bo emocje zakłócają wyciąganie prawidłowych wniosków. Człowiek, który w dzieciństwie nauczony jest łgać, przywiązuje się emocjonalnie do tego stanu i kiedy dorośnie łże bez określonego powodu.
ZaKotem:
Odnosząc się do uczucia milosci, to jest to uczucie, którego siłę można określić tylko w skrajnych sytuacjach. Słaba miłość się rozpadnie, a że obecnie człowiek jest coraz mniej narażony na takie ekstremalne sytuacje, bo każdy jest w miarę niezależny, więc nie wiesz, czy ktoś z kim żyjesz oszukuje cię czy nie.
Kościól przypisuje temu pojęciu milion znaczeń, sprawiając, a ludzie instynktownie traktują je bardzo poważnie, a ono może zupełnie nic nie znaczyć.
Rozsadziło mi antenę.