Poligon. napisał(a): To wszystko nieważne.Bo tak ogłasza Poligon.
Cytat:Ważne jest to, że możemy własnym sumptem i staraniem chronić się przed zarażeniem covidem, bez angażowania w ten proces osób trzecich. I to jest jedyna i skuteczna metoda. Rola rządów powinna sprowadzać się tylko do informowania społeczeństw jak to robić i ewentualnej pomocy finansowej dla tych, których rzeczywiście na to nie stać.Ale czy do Ciebie nie dociera tutaj, że tutaj nie chodzi o jakieś ideologiczne pipsztolenie o społeczeństwie takim, czy srakim, tylko o to, żeby moi bliscy nie umarli w męczarniach. No nie dociera. Zatem pozostaje argument ostateczny – noś maseczkę, bo dostaniesz mandat.
To się nazywa tworzenie społeczeństwa obywatelskiego, którego jedną z naczelnych zasadach jest branie spraw w swoje ręce.
zefciu napisał(a): Serwisu "Yo Tube" używam tylko do słuchania muzyki i nawet nie wiedziałem, że są jakieś ruskie jego zakątki.A gówno mnie obchodzi, jakim kanałem ruski ściek informacyjny do Ciebie dotarł. Ważne że masz nosić maseczkę, bo dostaniesz mandat.
Cytat:Ogarnij się i racz wreszcie zrozumieć, co rzeczywiście próbuję w tej kwestii przekazać.Próbujesz przekazać idiotyczne tezy:
- Że maseczkę się nosi, żeby się samemu nie zarazić.
- Że maseczka to jest rodzaj sita przepuszczającego to co mniejsze, niż pory siateczki, a to co mniejsze nieprzepuszczająca
- Że w ciągu krótkiej wizyty w sklepie na czystej maseczce są w stanie wykształcić się kultury bakterii, które jakoś znacznie zagrażają człowiekowi ją noszącemu.
- Że wirusy przenoszą się przede wszystkim jako suche partykuły w powietrzu.
Cytat:Jesteś pewien? Aż tak ufasz swoim panom i władcom?Nie. Nie ufam. Ale wiem, że rządzącym zależy na PKB. A fala CoViD-a w krajach cywilizowanych wpływa bardzo negatywnie na PKB. Ale to nieistotne dla Ciebie. Ty masz nosić maseczkę, bo dostaniesz mandat.
Cytat:Ot i chrześcijańska moralność,To się nazywa „samoobrona” i owszem, jest przez chrześcijaństwo dopuszczona. Zwłaszcza, że zapłacenie pięciu stówek jest uciążliwością znacznie mniejszą, niż umieranie w męczarniach na ostre zapalenie płuc bez respiratora. Ponieważ jednak Ty nie masz szacunku dla cudzego życia, to możesz zignorować ten argument. Ważne, żebyś nosił maseczkę, bo dostaniesz mandat.
Cytat:A wiesz Ty, że czasy się trochę zmieniły i wnet z agresora możesz stać się ofiarą, bo nadstawianie (najczęściej cudzego) policzka już się skompromitowało?Wiesz gdzie sobie możesz wsadzić takie groźby?
Cytat:Trzeba było w młodości mocniej zaciskać pośladki a nie przebierać się przed lustrem w matczyne sukienki.No i ostrzeżonko leci. A Ty noś maseczkę, bo oprócz ostrzeżonka dostaniesz jeszcze pińć stów mandatu.